Închide

Solidari cu studenții. Șefii Universității Babeș-Bolyai, în grevă japoneză

ActualitateSinteză știri locale by Catalin Suciu - apr. 23, 2018 1 148

Rectorul şi prorectorii poartă banderole albe pe braţe, în semn de protest faţă de reducerea locurilor la admitere.

Conducerea Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca se află, luni, în grevă japoneză, rectorul Ioan Aurel Pop şi prorectorii purtând banderole albe pe braţ în semn de protest faţă de reducerea locurilor la admiterea în anul universitar 2018-2019, dar şi de solidaritate cu studenţii, transmite mediafax.ro.

”Conducerea UBB este alături de studenţii universităţii în încercarea de a obţine un răspuns favorabil la solicitările cu privire la creşterea numărului locurilor bugetate alocate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru anul universitar 2018-2019, astfel că rectorul şi prorectorii au declanşat o grevă japoneză şi poartă banderole albe pe braţ. Reprezentanţii UBB se declară revoltaţi de modul de repartizare a locurilor bugetate precum şi de răspunsurile oferite de ministrul Educaţiei Naţionale la apelurile publice formulate de universităţile tradiţionale din marile centre universitare ale ţării. Hotărârea Ministerului Educaţiei Naţionale, de a reduce numărul locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 repartizate marilor universităţi din ţară, denotă desconsiderare faţă de universităţile de elită din marile centre universitare româneşti”, spun reprezentanții UBB.

Potrivit acestora, decizia MEN este nefundamentată în mod clar şi transparent şi a rămas neschimbată în ciuda luărilor de poziţie ale UBB, dar şi ale celorlalte universităţi afectate, cele mai prestigioase, care aduc, prin prezenţa în rankingurile internaţionale, vizibilitate internaţională României.

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Un comentariu

  1. Apelul conducerii UBB este imoral cata vreme nu rezolva problema conducatorilor de doctorat cu teze plagiate. Desi nu se poate face o evaluare a continutului tezelor de doctorat deoarece cele mai multe sunt de negasit, exista suficiente indicii ca multi dintre noii indrumatori de doctorat sunt niste impostori. Dar conducerea UBB nu vrea sa faca nimic in aceasta privinta.

  Scrie un comentariu

  Articole similare