Închide

Șoferul beat care a omorât un tânăr pe Horea, în Cluj și apoi a dat bir cu fugiții: ”mi-am pus mâinile în cap și am decis să fug”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 15, 2020 1 1366

Șoferul care a provocat un accident mortal de circulație pe strada Horea din Cluj-Napoca în urmă cu câteva zile, după care văzând mașinile distruse și victimele agonizând a luat-o la fugă unde-a văzut cu ochii, a vorbit în fața judecătorului care a judecat cererea sa de arestare preventivă.

Serghei Arapu e un tânăr de 22 de ani din Republica Moldova care a provocat un accident de circulație în centrul Clujului, soldat cu moartea unui tânăr și rănirea mai multor pasageri, inclusiv părinții acestuia din urmă. Nu este cetăţean român, nu are domiciliul în România, nu este la studii ori la muncă în România, argumente care au cântărit în decizia judecătorului ca acesta să fie cercetat în arest preventiv. ”Nu există niciun motiv să rămână pe teritoriul statului român şi să-şi dea concursul pentru buna desfăşurare a procesului penal care îl vizează”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți.

În motivarea arestării preventive apare și mărturia lui Serghei Arapu despre circumstanțele în care a provocat accidentul frontal. Conform declarației de suspect și explicațiilor pe care le-a oferit verbal, acesta are în Republica Moldova un copil de trei ani cu probleme grave de sănătate și pentru a obține banii necesari pentru cheltuielile medicale, s-a ocupat în ultima perioadă cu strângerea de fonduri și donații pe teritoriul României. Conform declarației de suspect, în acea seară, 9 februarie, a consumat 4-5 pahare de whiskey, împreună cu niște cunoștințe. O oră mai târziu acesta conducea pe strada Horea dinspre gară spre centru.  Traficul era aglomerat, șoferul era beat – 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat conform testării efectuate după accident respectiv 0,63 g0/00 alcool pur în sânge la prima probă de sânge recoltată la orele 20.22. Să precizăm că probele de sânge au arătat că șoferul se afla la limita la care concentrația de alcool în sânge reprezenta în sine o infracțiune – 0,80 grame alcool pur în sânge.

”După ce a depășit refugiul pentru tramvai, profitând de ”redeschiderea” benzii 2, pentru că se grăbea, iar în fața sa circula un autovehicul, Arapu Serghei a efectuat o manevră de schimbare a direcției de mers, de pe banda 1 pe banda 2, care era liberă. În acest context, de fondul vitezei excesive, neadaptate condițiilor concrete de drum și de trafic (inclusiv cu linii de tramvai, cu autovehicule care circulau din sens opus, foarte aproape, pe banda 2), care depășea maximul admis pe sectorul de drum respectiv – 50 Km/h – viteza legală în localitate (conform declarațiilor martorilor oculari și a urmelor de frânare – 63,40 m) și al efectelor negative ale consumului de alcool asupra aptitudinii fizice și psihice de a conduce (scăderea atenției, întârzierea reacțiilor etc.), inculpatul a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autovehiculul marca Audi în care se aflau membrii familiei B. Conducătorul autovehiculul marca Aido a frânat la apariția stării de pericol (înregistrărilor video în care se observă că s-au aprins stopurile din spate) dar datorită distanței scurte dintre autovehicule și a vitezei autovehiculului marca MBW, nu a putut evita impactul. În urma impactului, ambele autovehicule au fost proiectate pe sensurile opuse de mers. Inculpatul Arapu Serghei a ieșit din autovehiculul marca BMW și după ce a observat starea gravă în care se aflau pasagerii din autovehiculul marca Audi (cel de pe scaunul din dreapta față fiind încarcerat), a fugit de la locul faptei, fiind însoțit de prietenul său B.A., abandonând victimele în agonie și fără să anunțe poliția sau salvarea prin SNUAU 112 sau să aștepte sosirea acestora. Arapu Serghei și B.A. s-au depasat în fugă fără o destinație clară, doar pentru a se îndepărta de zona accidentului, de pe str. Horea, intrând pe prima stradă la dreapta”, se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă.

În accident a murit un tânăr iar tatăl său aflat la volan, și mama de pe bancheta din spate, au fost răniți grav.
Cele două autovehicule implicate în accident au suferit avarii majore, 75-80% partea din față a ambelor autovehicule. ”Din declarația inculpatului Arapu Serghei reiese în esență că el a condus autovehiculul marca BMW implicat în accident și că la momentul producerii accidentului a accelerat autoturismul pe fondul problemelor personale, iar după accident, deși a observat starea gravă a pasagerului aflat pe scaunul din față dreapta a autovehiculul marca AUDI, a părăsit zona – ”mi-am pus mâinile în cap și am decis să fug”, fiind depistat după 3-4 minute”, arată motivarea.

Citește și:

Accident teribil pe strada Horea. O persoană a murit. Șoferul vinovat era băut, a fugit pe jos de la locul accidentului și a fost prins la scurt timp

Autorul teribilului accident de pe Horea, soldat cu un mort, reținut 24 ore, dus la instanță cu propunere de arestare

BREAKING Autorul accidentului de pe Horea, soldat cu un mort, arestat preventiv

Un comentariu

  1. Și minciuna e vorbă….drumul era gol,mai nimeni-a venit de la gară în viteză foarte mare.Eram în stația de tramvai cu doi copii mici-de ne prindea pe trotuar?Om inconștient,mai vrea și milă??????

Scrie un comentariu