Închide

Șoferii cu asigurare RCA la City Insurance mai au doar câteva zile pentru a-și face o nouă asigurare. Prețurile au crescut semnificativ

Economie by Actual de Cluj - mai 07, 2022 0 210

Aproape 500.000 de șoferi cu asigurare RCA la City Insurance mai au timp doar până pe data de 11 mai inclusiv să își facă o nouă asigurare, la o altă companie, altfel riscă să suporte costurile reparației din propriul buzunar, dacă fac accident, dar și amenzi de până la 2.000 de lei, pentru lipsa RCA. Brokerii consultați de Economedia spun că sunt șanse mici ca toți șoferii să reușească să își schimbe asigurările și că prețurile continuă să crească. Față de anul trecut, înainte de falimentul companiei, prețurile sunt acum de până la trei ori mai mari, spun ei.

Autoritățile atrag atenția asupra faptului că polițele RCA emise de societatea City Insurance încetează de drept pe 11 mai 2022, chiar dacă perioada de valabilitate a acestora depășește data menționată. Mai sunt, în prezent, circa 500.000 de șoferi cu polițe RCA valabile emise de City Insurance. Pentru a circula în legalitate, acești șoferi trebuie să încheie o nouă asigurare, la un alt asigurător, până pe data de 11 mai 2022. În caz contrar, aceștia sunt pasibili de amendă pentru absența unei asigurări RCA cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. Iar în cazul în care nu au CASCO, și costul reparației, în cazul unui accident, va fi suportat tot de șofer, din propriul buzunar, ei neputând fi despăgubiți.

„Șansele ca toți clienții care au o polita emisa la City Insurance să își încheie o nouă poliță la alt asigurător până pe data de 12.05.2022 sunt destul de mici”, spune Oana Todireanu, Chief Executive Officer la brokerul de asigurări D&CA Insurance Broker, pentru Economedia.

Articolul integral AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu