Închide

Efectul voucherelor: Căutările pentru vacanţe în România au crescut cu 52%

EconomieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - mai 07, 2022 0 74

Căutările pentru vacanţe în România au crescut cu 52% în doar o săptămână, ca urmare a reintroducerii voucherelor de vacanţă, arată datele platformei hoteliere online Travelminit.ro, care estimează o creştere semnificativă a căutărilor pentru vacanţe în România, potrivit News.ro.

”În pragul sezonului estival, cardurile de vacanţă pentru 2022 au început să fie încărcate, o măsură aşteptată cu nerăbdare atât de turişti, cât şi de hotelieri. Voucherele de vacanţă vor putea fi folosite numai pe teritoriul ţării noastre, iar în cazul celor rămase neutilizate din 2019 şi 2020, termenul de valabilitate a fost prelungit până în iunie 2022, astfel că turiştii mai au o şansă pentru a profita de ele”, arată datele Travelminit.ro.

Emiterea noilor vouchere de vacanţă reprezintă o decizie importantă pentru turismul intern, greu încercat în ultimii doi ani de situaţia pandemică, un stimul financiar care va contribui semnificativ la dezvoltarea industriei, spun reprezentanţii platformei.

”Căutările pentru vacanţe în România au crescut cu 52% în doar o săptămână, turiştii deja îşi fac planuri pentru lunile de vară”, a declarat Ferenc Rigo, CEO al platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Începând din acest an, tichetele de vacanţă vor fi disponibile numai pe suport magnetic, pe un card alimentat cu 1.450 de lei, aceeaşi sumă ca şi până acum. Perioada de valabilitate a voucherelor emise în 2022 este de un an, iar statul va oferi în mod recurent aceste tichete până în 2026 inclusiv.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare