Închide

Socrii lui Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA pentru dare de mită și complicitate la dare de mită / RECHIZITORIU: Există suspiciunea rezonabilă că banii pentru șpagă provin de la familia Cherecheș

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 19, 2023 0 146

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, azi, pe socrii lui Cătălin Cherecheș, pentru dare de mită și complicitate la dare de mită. Cei doi se află în arest preventiv, după ce soacra fostului primar din Baia Mare a fost prinsă în flagrant la Cluj când ar fi dat 50.000 euro mită pentru ca o judecătoare de la Curtea de Apel Cluj să îl achite pe Cătălin Cherecheș.

Procurorii susțin în rechizitoriul consultat de g4media.ro că există suspiciunea rezonabilă că banii pentru mită ar proveni de la familia Cherecheș.

„Inculpata Gliga Claudia (soacra lui Cătălin Cherecheș, n.red.) a recunoscut comiterea faptei, arătând că a avut întotdeauna o relaţie specială cu fiica sa, pe care a văzut-o nefericită şi a încercat să facă ceva. Totodată, a afirmat că ar fi fost «încurajată» să comită fapta «din partea cealaltă»”, se arată în rechizitoriu.

 

Inculpatul Gliga Dorin-Petru, socrul lui Cătălin Cherecheș, nu a recunoscut fapta, arătând în esență că nu a cunoscut ceea ce făcea soția sa, crezând că discuțiile privesc o comandă de prăjituri. Totodată, a precizat că nu cunoștea scopul real pentru care soția sa a venit la Cluj.

„Din cele expuse mai sus rezultă în mod logic că, dat fiind procedura de executare silită și dificultățile financiare ale familiei Gliga, aceștia reușind să achite creanța cu două zile înainte de a depune banii adjudecatarul, este foarte puțin probabil ca suma de 50.000 euro sau o parte însemnată din această sumă să provină din resursele proprii ale familiei. Dacă ar fi deținut anterior această sumă nu este credibil că aceștia ar fi așteptat să li se scoată la licitație terenul pe care se afla construită casa unde locuiesc și să nu achite creanța, care nu avea o valoare foarte mare. Mai mult, în contextul dat, nu este credibil ca inculpatul Gliga Dorin-Petru să nu fi cunoscut că soția sa „deținea” suma de 50.000 euro și că această sumă urma să fie utilizată într-un anume scop. De altfel, dacă am admite „ad absurdum” că magistratul în cauză ar fi acceptat foloasele necuvenite și s-ar fi dispus achitarea lui Cherecheș Cătălin, conform promisiunii făcute de inculpata Gliga Claudia, aceasta ar fi trebuit să mai remită judecătorului o sumă cel puțin egală cu cea avansată, ori din cele expuse mai sus, rezultă că situația financiară a familiei Gliga nu era una care să permită remiterea unei astfel de sume, ceea ce nu poate decât să întărească convingerea că suma de 50.000 euro (sau cea mare parte din această sumă) nu provine de la aceștia, existând suspiciunea rezonabilă, susținută chiar de cele relatate de inculpată colaboratorului cu identitate reală, că banii provin de la familia lui Cherecheș Cătălin”, se arată în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare