Închide

Smart Mobility Cluj. Trei zile până la festivalul din Cluj care învață orașul să fie VERDE. Toți posesorii de autovehicule electrice sunt chemați la un tur al Clujului

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 01, 2020 2 372

Duminică, 04 octombrie, între orele 10:00 – 19:00, pe esplanada BT Arena & Cluj Arena, va debuta a doua ediție a festivalului Smart Mobility Cluj. Organizatorii cheamă toți posesorii de autovehicule electrice din oraș să vină la un tur simbolic al orașului Cluj-Napoca.

„Smart Mobility Cluj este un proiect axat pe comportamentul responsabil vizavi de mediul înconjurător și dorește să dezvolte o cultură a comunității orientată spre elemente de tehnologii curate, reducerea poluării, adoptarea soluțiilor de eficiență energetică, reducerea consumerismului cu impact pozitiv asupra resurselor și sănătății generațiilor viitoare. În cadrul evenimentului, peste 30 de parteneri vor expune elemente si concepte de mobilitate sustenabilă”, au transmis organizatorii.

În cadrul festivalului vor avea loc: expuneri de autovehicule electrice / hibrid – cele mai noi modele ale marcilor participante, expuneri de soluții de micromobilitate – biciclete, scutere, trotinete, motociclete, prezentări de proiecte, produse și concepte de mobilitate sustenabilă, Workshop tematic pe soluții de dezvoltare urbană durabilă, expunerea proiectelor din Zona Metropolitana Cluj ce includ componente sustenabile, test drive cu vehicule electrice și hibrid, tur al orașului unde sunt invitați toți posesorii de vehicule electrice si hibrid.

Smart Mobility Cluj este dezvoltat de două organizații din Cluj-Napoca: Centrul de Resurse pentru Eficiență Energetică și Schimbări Climatice (CREESC) și Transylvania Evolution.
Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei si Consiliului Local Cluj-Napoca.
Accesul publicului la eveniment este gratuit.
În contextul Covid-19, măsurile de sigurantă, atât pentru expozanți cât și pentru vizitatori, vor fi o prioritate pentru toți participanții la eveniment.

Vezi și:

Cluj Smart Mobility. Festivalul care învață orașul să fie verde

2 comentarii

  1. Vorbe late, vorbe late.!Cand vine vorba de constructii in zone verzi, de taieri de copaci ilegale, de constructii masive in zone LID, Primaria si Consiliul local nu mai sunt asa „verzi”. Imi este sila acest dublu discurs pe care clujenii l-au creditat masiv cu votul lor. Sloganul „”fara blocuri intre case” va mai aminteste de cineva? Dar ce va pasa, nu sunteti voi ctitorii acestui minunat oras, doar bat-joc/oritorii …

  2. O, dar ma astept ca Boc sa rezolve problema traficului in Cluj prin cea mai indemina solutie de mobilitate urbana: mersul pe jos. Nu costa nici un ban primaria, da bine si la ecologisti. Eventual sa mai puna ceva banci si pe b-dul 21 decembrie, sa-si mai traga sufletul omul oleaca…, primaria pune 2, 3 afise cu lozinci sforaitoare , si gata problema rezolvata.

Scrie un comentariu