Închide

Sirenele pentru situații de urgență vor fi testate, de azi, în toată țara, joi e rândul Clujului. Cum recunoști alarma

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - apr. 18, 2017 0 340

Sirenele din Cluj răsună joi, într-un exercițiu al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență ce a început azi și cuprinde toată țara.

În localitățile din Cluj simulările au loc joi între orele 10 și 15, perioadă în care, arată ISU Cluj, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei numite sirene, montate pe clădiri. În aceste șapte ore clujenii vor auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare. „Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să își desfășoare în mod uzual activitățile, să urmărească informările ISU Cluj și a autorităților administrației locale, fără alte măsuri suplimentare. În cadrul exercițiului vor fi verificate doar sistemele de alarmare, iar mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “Exercițiu”, transmit pompierii.

Semnalul de alarmă la dezastre se compune din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnalul de prealarmă aeriană se compune din trei sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnalul de alarmă aeriană se compune din 15 sunete a patru secunde fiecare, cu pauză de patru  secunde între ele. Semnalul de încetare a alarmei se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare