Închide

Cod galben de ninsori mâine pentru jumătate Clujul

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 18, 2017 0 477

Jumătate din județul Cluj se află sub avertizare de cod galben de ninsori: sunt așteptate mâine, împreună cu precipitații abundente și intensificări ale vântului.

Avertizarea cod galben de ninsori vizează intervalul orar 4 – 18, mâine, când sunt așteptate precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte și intensificări ale vântului. În intervalul menţionat precipitaţiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi înregistrate ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 25 litri pe metrul pătrat, iar izolat – 40 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi local, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, viteza la rafală va depăşi 55 km/h. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 70 km/h, viscolind ninsoarea.

Avertizarea vine de la Administrația Națională de Meteorologie, care anterior, tot azi, a emis un avertisment ce a cuprins mare parte din țară, inclusiv cu un cod portocaliu pentru zona de munte:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare