Închide

Singurul spital din Transilvania unde sunt internați bolnavii cu coronavirus are nevoie de mii și zeci de mii de măști și mănuși

SănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 31, 2020 4 3924

Singurul spital din Transilvania unde sunt internați bolnavii cu infecție cu noul coronavirus Covid-19 are nevoie de mii și respectiv zeci de mii de măști chirurgicale, mănuși și halate.

O evidență cu lista necesarului de materiale sanitare și aparatură medicală arată că la singurul spital din Transilvania unde sunt tratați bolnavii cu infecție cu noul coronavirus e nevoie de nu mai puțin de o sută de mii de măști chirurgicale, 30.000 de bonete de unică folosință, măști FFP 2 și 3, 40.000 de halate chirurgicale ranforsate, 10.000 de combinezoane și 50.000 de perechi de mănuși de nitril. Aceasta după ce săptămâna trecută mangerul Ioan Mureșan spunea pentru actualdecluj.ro că spitalul are tot ce îi trebuie. Acesta spune azi că stocul pe care îl are spitalul în acest moment e suficient pentru două sau trei săptămâni de activitate dacă aceasta nu scapă de sub control și numărul celor infectați nu crește brusc. ”Am scris niște cantități, până la limita cantităților sunt binevenite toate donațiile, dar am avut și avem materiale care să ne asigure deocamdată funcționarea normală a activității”, spune el. ”Suntem în această luptă de peste o lună și nu am avut stagnări în ce privește aprovizionarea”, a spus el.

Spitalul are nevoie și de zeci de ventilatoare, nebulizatoare, injectomate și monitoare de funcții vitale.

Să mai precizăm că de ieri câțiva pacienți cu forme ușoare de infecție au fost internați și la spitalul de pneumoftiziologie ”Leon Daniello”.

 • 4 comentarii

  1. Nu e singurul spital din Transilvania. Spitalul de Pneomoftiziologie Leon Daniello are aproximativ 30 de pacienti cu Covid trimisi de la Infectioase, incepand cu data de 26 martie. Inainte de a publica niste stiri, eu zic sa va informati mai bine.

    • In titlu scrie clar : „Singurul spital din Transilvania unde sunt internați bolnavii cu coronavirus”.
     E o „fractura de logica” !!! Va mai si permiteti sa comentati ca ati scris in text… Si ce daca ati scris in text? Titlul e o MINCIUNA iar cel care a scris e IDIOT !

  Scrie un comentariu

  Articole similare