Închide

Singurul ministru clujean, Adrian Oros anunță că-și depune demisia: „Pentru premierul Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - sept. 28, 2021 0 313

Ministrul cujean al Agriculturii, liberalul Adrian Oros, anunță că își depune demisia din Cabinetul premierului Florin Cîțu, precizând că „pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”.

Oros arată că ministerul său a primit o sumă infimă din buget, insuficientă pentru implementarea programelor pe care le avea în derulare.

„Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru Premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi, ca atare: 1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR”, a transmis, marți, Oros.

De asemenea, ministrul Agriculturii a subliniat că nu există suficientă determinare, pentru „eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre”, care afectează fermierii corecţi. „Astfel, orice subvenţie, orice formă de sprijin devine ineficientă”, a arătat el.

Oros se numără printre parlamentarii care l-au susțiunut deschis pe Ludovic Orban în competiția acestuia cu Florin Cîțu pentru președinția partidului.

Din echipa lui Orban, ministrul Clujean Adrian Oros intenționa să candideze pentru un loc în conducerea centrală a PNL, mai precis pe poziția de vicepreședinte Regiunea N0rd-Vest, în Biroul executiv al PNL.

Cum toate cărțile în PNL erau făcute în favoarea echipei lui Cîțu, Adrian Oros și-a retras candidatura pentru această funcție de conducere.

Despre Oros se vehicula și că se afla pe lista de remaniere guvernamentală pregătită de Florin Cîțu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu