Închide

Cum schimbi crypto în bani?

ActualitateSocial by Actual de Cluj - sept. 27, 2021 0 168

Majoritatea investițiilor în criptomonedă au drept etapă finală convertirea fondurilor criptografice în fonduri fiat sau, într-o percepție mai simplă – în bani tradiționali. Cu siguranță, există și investitori care își gestionează fondurile fără a le converti în fiat – fac depuneri de cripto sau oferă împrumuturi. În această categorie de investitori, însă, intră un număr mai mic de persoane decât în categoria investitorilor crypto care își fixează rezultatele prin convertirea criptomonedei în fiat. Anume din acest motiv este necesar și util să cunoaștem cum putem converti criptovaluta în bani tradiționali, unde și la ce condiții poate fi făcută această acțiune.   

       Iată câteva modalități prin care poți converti criptomonede în bani tradiționali:

  •           Exchange-uri;
  •           Exchange-uri P2P;
  •           Exchange-uri reglementate.     

Exchange-urile de crypto tradiționale reprezintă cea mai populară modalitate de a converti crypto în bani. Această popularitate este determinată de faptul că această modalitatea este cea mai simplă și cea mai accesibilă. Pe site-urile Echenge-urilor, de obicei, sunt plasate toate informațiile referitor la cursurile de schimb – exact ca în cazul băncilor comerciale care schimbă valută. Asemenea platforme lucrează pentru comoditatea clienților săi, de aceea, aici vei găsi o varietate de metode de depunere și retragere. Totodată, asemenea Schimburi prezintă și anumite riscuri legate de securitatea fondurilor. Odată ce ai depus fondurile pe o asemenea platformă, ele deja sunt depozitate în portofelul platformei, nu în portofelul tău. Astfel, acest mod de a tranzacționa crypto este unul mai puțin sigur decât același portofel hardware, de exemplu.  

Schimburi criptografice reglementate

O întrebare relevantă despre schimburile reglementate ar fi: Dacă deja există schimburi tradiționale, care este scopul creării Schimburilor Reglementare? Schimburile Reglementate s-au lansat pornind de la faptul că nu fiecare Exchange tradițional ar fi dispus și capabil să ofere utilizatorilor transferuri de fonduri direct pe un card bancar, spre exemplu. Precum cunoaștem, băncile comerciale tind să se țină cât mai departe de lumea investițiilor criptografice, astfel, numărul de instituții care ar putea oferi transfer rapidă și oficială de fonduri scade și mai mult.

Utilizând un Schimb Reglementat, vei putea transfera fonduri direct pe cardul tău. Totodată, este necesar de menționat că această comoditate costă – taxele și comisioanele percepute la Exchange-urile Reglementate, de obicei, sunt mai înalte decât cele percepute în cadrul Schimburilor obișnuite. Totodată, operațiunile pe care le faci în cadrul Schimburilor Reglementate se consideră a fi mai sigure. Fiecare operațiune este confirmată prin câteva instrumente de verificare. De la acest mare avantaj, de fapt, pornește și un dezavantaj specific – utilizând un asemenea schimb va trebui destul de des să-ți verifici identitatea. În cazul în care vei dori să-ți păstrezi anonimatul, evident, această metodă de convertire nu este una potrivită pentru tine.

Schimburile P2P

Unii deținători de crypto preferă să nu utilizeze schimburile criptografice centralizate sau agregatoarele ofertelor de schimb. Pentru acest tip de deținători crypto se potrives schimburile P2P – schimburi în cadrul cărora schimbi fondurile intrând în contact direct cu vânzători de crypto / fiat. În procesul de comunicare cu potențialul vânzător veți stabili metodele și termenii de plată. Ajungând la un compromis, veți stabili toate detaliile tranzacției, astfel încât aceasta să fie una comodă și convenabilă pentru ambele părți implicate.

Platformele P2P funcționează după modelul platformelor de escrow. Părțile depune fonduri într-un cont de escrow, iar când tranzacția este confirmată de către ambele părți, fondurile sunt eliberate în unitățile prestabilite. Acest model reduce semnificativ riscul de fraudă – partenerul cu care vei face tranzacția va depune fonduri împreună cu tine. Astfel, te asiguri că vei intra în posesia fondurilor odată ce tranzacția va avea loc și va fi validată. Interesul platformele P2P constă în comisionul pe care le obțin acestea de la fiecare tranzacție care are loc pe platformă. Comisioanele variază de la platformă la platformă.

Concluzie

       În acest articol am analizat principalele moduri de a converti criptomonedele în bani tradiționali (fonduri fiat). Alegerea platformei ține de preferințele, obișnuințele dar și posibilitățile tale actuale. Cu siguranță, comisioanele și taxele sunt diferite, dar diferă, totodată, și condițiile de securitate, rapiditate și comoditate. Plus la aceasta, pe lângă schimburile criptografice, unele platformele de trading, la fel, oferă oportunitatea de a converti criptomonede în fiat. Poți încerca să convertești crypto utilizând Crypto Engine – o platformă orientată spre utilizatori și necesitățile acestora.

Sursa foto: caputra

Acest text are caracter de PUBLICITATE 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu