Închide

Sindicaliștii evacuați de Primărie ard tot în urma lor. Cine le ocupă sediul?

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 19, 2015 0 603

Sindicaliștii clujeni de la Cartel Alfa au ocupat ani de zile  un spațiu central în clădirea de pe B-dul Eroilor numărul 16. Acum au fost evacuați de Primărie, iar liderul Valentin Ilcaș o acuză pe viceprimărița Ana Horvath că ar fi aranjat în așa fel încât vechea societatea maghiară Kolzsvar Kaszsino să intre în acest sediu. Sindicaliștii au început încă de ieri seară să-și mute lucrurile într-un sediu provizoriu, pe strada Horea. În urma lor au ars documente și au lăsat o mizerie de nedescris. Primarul Emil Boc susține că le-a oferit celor de la Cartel Alfa alternative pentru a avea unde se muta. Locul lăsat liber de Cartel Alfa va fi ocupat, provizoriu, de Școala „Ioan Bob”, a anunțat primarul Emil Boc.

Fum și praf în urma Cartel Alfa

Liderul Cartele Alfa, Valentin Ilcaș, s-a arătat extrem de dezamagit de decizia Primăriei. „Pur și simplu au refuzat să ne prelungească șederea în acest spațiu. După atâția ani… Nici măcar nu au acceptat să stea de vorbă cu noi. I-am cerut domului Boc o întrevedere, m-a pasat la domnul viceprimar Gheorghe Șurubaru. L-am tot căutat pe Șurubaru dar acesta nu și-a făcut niciodată timp pentru noi. E aranajamentul doamnei viceprimar Horvath. O să vedeți cu toții că aici își vor găsi locul maghiarii de la Kolozsvar Kaszino. Ca să ne scoată de aici ne-au spus că Școala Ioan Bob are nevoie de spațiu. Dar eu am alte informații și o să vedeți că am avut dreptate”, a comentat Ilcaș. Împreună cu muncitorii, Ilcaș a pus umărul la căratul vechiului mobilier. Întreaga curte de pe Eroiul 16 a fost blocată de mașinile care au cărat lucrurile Cartele Alfa. Pentru a nu lăsa nimic în urmă, Ilcaș a decis să ardă o parte din documentele pe care le-a avut în sediu. Fumul a invadat întreaga clădire astfel că și-au făcut apariția și jandarmii și poliția. „Sunt documente care conțin date personale. Nu aveam altă soluție decât să le dăm foc. E vorba despre oameni pe care i-am apărat în disputa cu Nokia și nu numai. Acum Nokia nu mai este, așa că am dat foc documentalor” a coment Ilcaș.

IMAG0825[1] mutat

Primarul Boc despre Cartel Alfa

Decizia privind mutarea Sindicatului Cartel Alfa de pe Eroilor 16 a fost luată din pricina crizei de spații cu care se confruntă municipalitatea, a explicat primarul Emil Boc. „A fost o discuție în prealabil, nu am decis așa, peste noapte, ca Sindicatul să se mute. N-am avut de ales pentru că nu mai sunt alte imobile disponibile în centru, iar până când Școala Bob va putea intra în clădirea de pe Memorandumului, numărul 22, unde trebuie să facem reparații capitale, o mutăm pe Eroilor 16. Eu chiar am dorit să-i ajut pe sindicaliști și le-am oferit șapte locații ca alternativă. Au avut la dispoziție două luni pentru a se muta”, a comentat Boc. Edilul nu a confirmat spusele lui Ilcaș privind preluarea imobiliului de către maghiarii de la Kolozsvar Kaszsino: „Nu pot să vă spun ce vom face cu acest spațiu pe termen lung. Ce pot să vă spun e că Școala Ioan Bob are nevoie acum de acest spațiu, până când vom reuși să-i punem la dispoziție clădirea de pe Memorandumului. Pe viitor, mai vedem ce nevoi apar”.

IMAG0829[1] mutat alfa52244736

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.