Închide

Sigur…ne-au copiat. Cortina nouă și inedită de luminițe din Piața Unirii s-a aprins mai repede. La Timișoara

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - nov. 27, 2014 0 491

La Timișoara, în centru, a apărut o cortină de luminițe care arată impecabil. Primăria și firma Elba care se ocupă de iluminatul festiv au făcut și niște probe în 27 noiembrie și au aprins cortina din Piața Victorie montată în centrul orașului de pe Bega, după cum informează Opinia Timișoarei. La Cluj-Napoca avem o cortină…fix la fel. Dar inedită și nouă pentru oraș. La fel este și cea din Timișoara, după cum au anunțat autoritatea locală.

„Jumătate de milion de beculețe vor lumina Timișoara de sărbătorile de iarna. Iluminatul de sărbători ne costa 93.000 de euro anul acesta și va fi pornit de Ziua Națională a României, când se deschide și Targul de Crăciun”, a mai informat sursa citată.

Târgul de Crăciun de la Timișoara va avea 90 de căsute, unele cu globuri, decorațiuni, coronițe, căciuli, mănuși, murături, mezeluri sau colaci secuiești. Primăria Timișoara a informat că respectiva cortină reprezintă un element inedit pentru oraș, că va avea 60.000 de leduri și o înălțime de 23 de metri. Are laturile de 30/23 metri.

Cine dă clasă Clujului la luminițele festive

Cum a ales primăria clujeană fix o cortină de luminițe ca la Timișoara

Timișoara candidează la fel ca Clujul pentru tilul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Sursele Actualdecluj.ro au informat încă de acum câteva luni că orașul de pe Bega copiază fiecare pas pe care îl face Clujul în lupta pentru respectiva titulatură. Posibil că ne-au copiat și la luminițe. Sau problema este că aceeași firmă care iluminează Timișoara de sărbători – Elba a câștigat și iluminatul festiv la Cluj-Napoca la licitația organizată de primărie în 2013. La Cluj, în asociere cu Neon Lighting. Ne-au livrat nouățile în materie de iluminat și de fapt nu a fost vorba despre niciun concept. Așa cum s-au lăudat reprezentanții primăriei clujene. Primăria din Cluj a scost rapid banul și a plătit minunea de cortină, extra contract de iluminat festiv. Cortină octogonală cu 200 de ghirlande a fost atribuită către Elba pentru peste 160.000 de lei (separat de acordul cadrul pentru iluminarea orașului care se ridică la peste 1,8 milioane de lei pe an).

FOTO – www.opiniatimisoarei.ro

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare