Închide

Sfârșit de telenovelă pe cea mai aglomerată stradă a Clujului: parking-ul de 400 de locuri, gata la sfârșitul anului

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 14, 2017 0 1099

Veste bună pentru miile de clujeni de pe cea mai aglomerată stradă a orașului: parking-ul cu aproape 400 de locuri de pe Mehedinți va fi dat în folosință în decembrie.

Confirmarea vine azi de la city managerul Gheorghe Șurubaru, care spune azi că lucrările la parking-ul de pe aleea Negoiu, din vârful străzii Mehedinți, vor fi gata la sfârșitul acestei luni, când are loc și recepția – sau cel târziu la începutul lunii următoare.

În parking-ul de pe Mehedinți pot fi parcate 376 mașini – în sfârșit, după ani de zile în care construirea parcării a fost subiect de telenovelă, cu constructor intrat în insolvență, patron băgat la pușcărie, șantier sistat și așa mai departe.

Image may contain: sky, tree and outdoor

No automatic alt text available.No automatic alt text available.

Administratorul Gheorghe Șurubaru confirmă pentru actualdecluj.ro că lucrările sunt gata: „la sfârșitul lui noiembrie – începutul lui decembrie vom face recepția”, spune el. „Acum se fac ultimele retușuri, amenajări interioare și exterioare, și finisaje”. Recepția lucrărilor n-a fost încă stabilită, aceasta urmează să fie convocată, precizează el.

Parking-ul de pe Mehedinți/Negoiu e executat de Construdava SA, al cărei proprietar e Ioan Bene; omul de afaceri a fost arestat preventiv în 29 mai 2014 împreună cu un alt om de afaceri, Vasile Pogăcean, și de președintele Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu; procurorii DNA Cluj spun că cei doi oameni de afaceri i-au dat mită în mai multe rânduri lui Uioreanu, pentru a le facilita contractele – primul pentru plăți la pista aeroportului, iar al doilea – pentru contracte în mai multe comune clujene.

Construdava a intrat în insolvență la cerere, în noiembrie 2013. Așa arăta șantierul după fix un an:

Mai spunem că licitația pentru lucrări a fost organizată încă din iunie 2012, adică de cinci ani; valoarea contractului era estimată la 16 milioane de lei fără TVA iar în competiție s-au înscris 9 firme și asocieri, între care Construdava – Icco Energ SRL, care s-a oferit să lucreze pentru 15,35 milioane de lei și un termen de finalizare a lucrărilor de 24 de luni. Nu a fost, însă, cea mai ieftină ofertă: constructorul Sălii Polivalente Con-A SA Sibiu a fost dispusă să lucreze pentru 15,2 milioane lei și un termen de 18 luni, iar Consinit SRL – Specialist Consulting au oferit mult sub prețul de pornire a licitației: 9,3 milioane de lei și un termen de execuție de 24 luni.

Amintim, Mehedinți e cea mai aglomerată stradă a Clujului, cu cel puțin 8.000 de locuitori și o cronică problemă a locurilor de parcare pentru mașinile acestora; pe această stradă mai multe mașini au fost vandalizate iar șoferii s-au trezit cu cauciucurile acestora tăiate; un incident similar din 2014, cu cel puțin 14 mașini vandalizate în acest mod pe altă porțiune a străzii, a rămas nesoluționat de polițiști până în ziua de azi.

Cum arătau lucrările acum 3 ani:

 

Parking-urile Clujului:
str. Primăverii – 440 locuri
str. Mehedinți – 126 locuri
str. Fabricii – 310 locuri
str. Băișoara – 317 locuri
Parking Leul – 425 locuri
Parking Mărăști – 250 locuri
Parking Moților – 382 locuri

Parking Mehedinți – Negoiu – 372 locuri

Citește și:

Au reluat șantierul parking-ului de pe cea mai aglomerată stradă a Clujului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu