Închide

Șese locuri din România pe care oricine trebuie să le viziteze

ActualitateSocial by Actual de Cluj - iul. 25, 2022 0 145

România este o țară care nu și-a atins încă potențialul maxim la capitolul turism, însă pentru promovarea frumuseții naționale putem lucra cu toții, mergând în vacanță, scriind recenzii și publicând fotografii reușite. Mai jos îți propunem câteva locuri cheie, pe care fiecare turist ar trebui să le viziteze măcar odată în viață.

Cluj-Napoca

Clujul este capitala neoficială a Transilvaniei, fiind al doilea cel mai important oraș al țării, după București. Clujul găzduiește cea mai mare universitate din România și este un important centru artistic și cultural. Orașul este tineresc și plin de viață, festivalurile fiind la ele acasă. Al doilea cel mai „smart city” din țară, Clujul se poate lăuda și cu un muzeu de artă deosebit, care posedă un patrimoniu valoros, dar și cu cel mai înalt turn de biserică din țară: Biserica gotică Sfântul Mihail din centrul orașului, a fost construită în secolul al XIV-lea și se ridică la o înălțime de 80 de metri.

Delta Dunării

Delta Dunării, a doua cea mai mare deltă fluvială din Europa (după Delta Volgăi, din Rusia) se află în România. Acesta este unul dintre cele mai apreciate locuri de pe continent în ceea ce privește observarea naturii, întrucât adăpostește multe specii de plante și animale unice în Europa, printre care se regăsesc peste 300 de specii de păsări și 50 de tipuri de pești de apă dulce și nu mai puțin de 23 de ecosisteme. Rezervația din Delta Dunării a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1991. Se poate ajunge ușor în deltă din Tulcea, cu feribotul, dar și prin intermediul unor curse ocazionale.

https://images.unsplash.com/photo-1610909762155-02fcc33e03d9

Sibiu

Pe lângă principalele obiective, Piața Mare, Muzeul Brukenthal, Turnul Sfatului sau Turnul Scărilor, în Sibiu se găsesc numeroase atracții turistice mai puțin cunoscute, cum ar fi: prima farmacie din România, care a fost construită în anul 1494 și conține peste 6.600 de exponate; Muzeul Locomotivelor cu Abur, care cuprinde 40 de locomotive cu abur construite în secolele al XIX-lea și al XX-lea în România, Germania, SUA și în Uniunea Sovietică, precum și rămășițele Abației Cârța, unica mănăstire construită de călugării cistercieni în România, a cărei construcție a început încă din anul 1202. Din Sibiu se poate porni și pe Transfăgărășan, unul dintre cele mai apreciate drumuri ale lumii.

Timișoara

Orașul datează din secolul al XIII-lea, ca parte a regatului Austro-Ungar, iar acest lucru se reflectă într-o bună măsură și astăzi în arhitectura orașului. Nu degeaba este poreclită „Mica Vienă”. Timișoara s-a aflat și sub influența otomanilor și a sârbilor de-a lungul veacurilor, motiv pentru care este un adevărat centrul multicultural. Al 3-lea cel mai important oraș al țării, este și un important centru universitar, așa că evenimentele culturale și distracțiile nu aveau cum să lipsească. Majoritatea obiectivelor sunt situate în jurul celor 3 piețe importante din centru: Victoriei, Libertății și Unirii.

Oradea

Este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, însă și unul dintre cele mai subevaluate la capitolul turism, dacă este să luăm în calcul potențialul pe care îl are. Oradea este situată la granița cu Ungaria, fiind fondată în secolul al XI-lea, iar acolo au fost înmormântați 7 regi maghiari în epoca Evului Mediu. Centrul orașului este definit de multe clădiri superbe în stil Art Nouveau, cea mai reprezentativă dintre acestea fiind Palatul Vulturul Negru.

sursa: https://images.unsplash.com/photo-1524683566367-848751a8e02a

Brașov

Situat în inima Carpaților și la mică distanță de vestitul Castel Bran, Brașovul este unul dintre cele mai vizitate orașe din România și un adevărat centru al împătimiților sporturilor de iarnă. Priveliști superbe de deasupra orașului pot fi văzute de pe Cetățuia de pe Strajă, o fortificație care datează din anul 1524, dar și de pe Muntele Tâmpa, pe care se poate urca pe jos sau cu telecabina. Biserica Neagră, o catedrală construită în stil gotic, găzduiește o orgă superbă, cu 4.000 de tuburi, din secolul al XIII-lea. Un alt obiectiv interesant este Strada Sforii, una dintre cele mai înguste străzi ale țării.

Nu putem să nu menționăm Sighișoara, care include singura cetate medievală locuită din Europa, Sinaia, oraș-stațiune montană care găzduiește unul dintre cele mai frumoase castele din țară – Castelul Peleș – sau Alba Iulia, orașul în care a fost proclamată „Marea Unire” de la 1 decembrie 1918.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu