Închide

Consiliul Județean Cluj caută bani să facă un nou drum între cartierul Mănăștur și Autostrada Transilvania

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 25, 2022 0 667

O propunere de construire și finanțare a unui nou drum județean care să facă legătura între Autostrada A3 și Centura de sud a municipiului Cluj-Napoca, cu ocolirea localităților Ciurila și Sălicea a fost înaintată de Consiliul Județean către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, a anunțat instituția. Propunerea ar fi fost înaintată  CDR NV, organism decizional care coordonează procesul de dezvoltare regională în întreaga regiune.

Potrivit conducerii Consiliului Județean noul drum județean dorit în Cluj va rezolva atât ambuteiajele care apar frecvent în zona Ciurila – Săvădisla cât, mai ales, va determina o decongestionare a traficului de pe DN 1C Gilău, cel mai aglomerat sector de drum din țară. De asemenea, drumul va permite și primăriei Flroești să poată asigura legătura dintre satul Tăuți (comuna Florești) și centura de sud a municipiului.

Administrația județeană din Cluj a mai arătat că noul drum județean va ocoli localitățile Ciurila și Sălicea și să este dorit în județ după ce primarul din Ciurila, ca urmare a ceririlor venite de la locuitorii din comună, a cerut ca nodul de legături de pe Autostrada A 3 de la Ciurila să nu mai fie realizat, așa cum autoritățile centrale au început să facă studiile de prefezabilitate prentru realziarea lui.

Potrivit CJ, acum se va realiza un nou drum de circa  14,5 km estimat la 18.750.000 euro. CJ Cluj nu a anunțat în ce stadiu se află acest proiect și nici ce studii a făcut pentru acesta. În schimb, a transmis o imagime cu viitorul drum, trasat pe google Earth cu portocaliu, printr-o zonă cu păduri, între cartierul Mănăștur și Autostrada A3. 

La dezbaterea organziată în comuna Ciurila pe tema noului Plan Urbanistic General al comunei, locuitorii din Sălicea dar și din celelalte localități au condamnat planurile județului și cele ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere de a descărca traficul de pe Autostrada Transilvania prin realizarea unui nou nod la Ciurila. În noul PUG al comunei se prevedea un drum de legătură între respectivul nod și Cluj-Napoca, însă primarul a cerut ștergerea sa în direct din viitorul PUG, după ce oamenii s-au opos. Riveranii din comună l-au acuzat chiat pe președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, că are interese imobilaire în comună, dar și că vrea să aducă traficul de pe autostadă prin localitățile Ciurila și Sălicea, distrugând liniștea celor care au ales să fugă din Cluj-Napoca și să locuiască aici.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu