Închide

UPDATE: Seplecan a ratat șefia județului, dar a luat postul de vicepreședinte al Consiliului Județean

Administrație by Cosmina Fernoaga - iun. 11, 2014 3 416

Seplecan (dreapta), consolat de Ludovic Orban                foto: Mihai HENDEA

Seplecan (dreapta), consolat de Ludovic Orban foto: Mihai HENDEA

UPDATE: Seplecan a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean la ședința de îndată. Consilierii PSD au părăsit sala de ședințe calificând respectiva ședinta drept una nelegală și nejustificată. În sală au rămas doar 25 de consilieri județeni de la PNL, PDL și UDMR. Dintre aceștia 19 consilieri au votat pentru numirea lui Mihai Seplecan în pozitia de vicepreședinte al forului județean. Șase voturi au fost nule, dovadă că noul vicepreședinte a fost susținut doar de colegii de partid și de consilierii de la PDL.

După victoria de astăzi, Seplecan și-a invitat toți susținătorii, în special pe Ludovic Orban, la o chermeză la restaurantul Sinaia din Cluj-Napoca pentru a-i cinsti cum se cuvine.

UPDATE: După ce s-a validat votul negativ pentru Mihai Seplecan, consilierii PNL-PDL au solicitat convocarea unei ședințe de îndată. Aceasta era programată la 18:30, dar s-a amânat. În mod normal ar trebui să înceapă în scurt timp.

Singurul punct pe ordinea de zi vizează numirea unui vicepreședinte, Seplecan fiind cel nominalizat. Conform votului din ședința ordinară, s-a decis ca Vakar Istvan să rămână cu atribuții de președinte. PDL l-a nominalizat apoi pe Horațiu Catarig în locul lui Ioan Oleleu (revocat).

Pentru a obține postul de vicepreședinte, Seplecan trebuie primească cel puțin 19 voturi.

 

Surpriză de proporții la votul privind înlocuirea lui Ioan Oleleu cu Mihai Seplecan, la șefia Consiliului Județean. Se pare că liberalul nu a obținut necesarul de voturi pentru a fi numit în funcția de vicepreședinte. Încă nu s-a anunțat oficial, dar Seplecan a primit doar 17 voturi, în loc de 19,  cât era necesar.

Doi consilieri, fie din PDL, fie din PNL, au trădat.

Revenim cu amănunte

Seplecan a ratat șefia județului, dar acum vrea să fie vicepreședinte       foto: Mihai HENDEA

Seplecan a ratat șefia județului, dar acum vrea să fie vicepreședinte foto: Mihai HENDEA

 

 • author photo two

  Cosmina Fernoaga

  Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

  3 comentarii

  1. fbine dupa masina cu care o plecat se vad grupuri mari de interese in juru lui altfel nu vad ce cauta fiuso lu milionaru ala turc sau arab sau ce i avand in vedere difrrenta de varsta dintre seple si el

  Scrie un comentariu