Închide

Semne bune? Incidența infecțiilor cu Covid 19 scade cu o jumătate de procent în 2 zile la Cluj-Napoca. Boc: ”Dar suntem cu apa aproape la gură”

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 22, 2020 0 715

Incidența infecțiilor cu coronavirus este în descreștere în Cluj-Napoca, cel puțin dacă e să-l credem pe primarul Emil Boc.

El spune, citând date de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, că azi în Cluj-Napoca incidența infecției cu coronavirus este de 8,39 cazuri la mia de locuitori, considerabil mai mică față de ultima cifră dată publicității de către CJSU, de vineri, care era de 8,87 cazuri la mie – o scădere de o jumătate de procent în doar două zile. ”Dacă e o parte plină în această situație, e că avem o tendință de descreștere, de la 9,03 la 8,50, acum e 8,39”, a spus Boc. ”Dar suntem cu apa aproape la gură și orice ieșire din această cifră ne poate duce la carantinare, vom vedea în zilele următoare. Acum tendința este descrescătoare și o putem menține așa dacă ne comportăm responsabil”.

Prefectul Mircea Abrudean a confirmat pentru actualdecluj.ro că procentul este corect.

Tendința este descrescătoare doar în ultimele zile, căci aproape s-a dublat în ultima lună. Mai jos, incidența infecțiilor cu coronavirus în Cluj-Napoca în ultimele două luni:

12 octombrie – 1,94 cazuri la mia de locuitori
30 octombrie – 5,36 cazuri la mie
9 noiembrie – 7,49 cazuri la mie
14 noiembrie – 9,04 cazuri la mie
19 noiembrie – 8,84 cazuri la mie

22 noiembrie, astăzi, după cum spune primarul Boc – 8,39 cazuri la mie.

Să precizăm, de săptămâni bune incidența infecțiilor cu coronavirus a fost, în Cluj-Napoca, peste media județului. Azi în Cluj incidența este de 7,06 cazuri la mia de locuitori, ușor în scădere.

Citește care era situația în fiecare UAT din Cluj în urmă cu două zile:

Creștere pe linie a numărului de infecții cu coronavirus în orașele din Cluj. Care e incidența în fiecare UAT

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare