Închide

Creștere pe linie a numărului de infecții cu coronavirus în orașele din Cluj. Care e incidența în fiecare UAT

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 20, 2020 0 1042

Creștere pe linie a numărului de infecții cu coronavirus în orașele din Cluj, conform celor mai recente date, de azi – dar în scădere, chiar dacă ușoară, față de începutul acestei săptămâni.
Direcția de Sănătate Publică din Cluj arată că incidența cazurilor de infecție la mia de locuitori este azi în Cluj-Napoca de 8,84 cazuri la mie, iar în cea mai mare comună din țară, Florești, de 7,81 cazuri. În Turda și Câmpia Turzii incidența s-a dublat în ultimele zece zile, la 6,56 și respectiv 6,78 cazuri la mie, în vreme ce Gherla, care se află încă în carantină, ajunge la aproape zece cazuri la mia de locuitori, mai exact 9.65.

Vestea bună, cel puțin pe cifre, este că incidența scade în județ, ușor – de la 7,37 cazuri la mie la începutul săptămânii la 7,31 astăzi.

Amintim, într-un oraș din Cluj a fost prelungită carantina după ce restricțiile impuse timp de două săptămâni nu au dat rezultatul scontat, e vorba de Gherla. În majoritatea comunelor și orașelor din județ au fost impuse restricții de circulație, între care obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice. Sediul unei primării din Cluj, cea din comuna Apahida, a fost închis două zile și dezinfectat după numărul în creștere al angajaților infectați, inclusiv primarul Grigore Fati.

Peste 170 de oameni au decedat la Cluj după ce s-au infectat cu coronavirus, de la izbucnirea pandemiei până în prezent.

Mai menționăm, doar 10% dintre pacienții depistați cu infecție au loc în spitale, deși e vorba de sute de cazuri, în medie șase sute de cazuri noi zilnic. Zeci dintre aceștia se află la Terapie Intensivă, în stare critică. Restul de 90% dintre cei depistați cu infecție sunt trimiși acasă, în autoizolare.

Toate cifrele mai jos:

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu