Închide

Șefului PSD Cluj i s-a atras atenția că Nasra și Itu sunt membri în conducerea organizației județene de partid

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 04, 2019 1 1941

În ședința de astăzi a Comitetului Executiv al PSD s-a discutat situația lui Liviu Alexa însă nu s-a luat o decizie fermă în privința sa. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a limitat să-i atragă atenția lui Alexa să-și înfrâneze limbajul suburban, iar în ce privește conflictul de la nivelul PSD Cluj, s-a angajat să vină, personal, să aibă o discuție cu toți primarii și cu membrii de partid. Totodată, liderul PSD i-a mai comunicat lui Alexa că atât deputatul Cornel Itu cât și deputatul Horia Nasra sunt parte din echipa partidului, mai mult, că în calitatea lor de parlamentari sunt membri în conducerea PSD Cluj. Reamintim că Alexa le contestă, celor doi, statutul de membri de partid, și că în ultima perioadă i-a atacat aproape zilnic în publicația pe care o patronează. La fel de adevărat este că nici Horia Nasra nu s-a lăsat mai prejos, continuând să demonstreze că numirea lui Alexa în fruntea PSD Cluj aduce grave prejudicii de imagine partidului.

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă

Noul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, se laudă la televizor că va reforma PSD-ul din temelii, că-i va îndepărta pe liderii care au un comportament inadecvat în spațiul public, însă este evidentă tergiversarea asumării unei decizii în privința președintelui PSD Cluj, Liviu Alexa – unul dintre cei mai controversați și dubioși indivizi care s-au aciuat, în ultima perioadă, în politica românească. Cu datorii imense la stat (prin intermediul firmelor pe care le controlează), Liviu Alexa – care a fost pus în fruntea PSD Cluj de Viorica Dăncilă – continuă să facă pe „gazetarul” și să-i atace pe jurnaliștii și politicienii care nu îi sunt pe plac. Deși conducerii partidului i s-au prezentat probe și argumente care demonstrează calitatea îndoielnică a șefului PSD Cluj, el  nu a fost încă demis din funcție. În schimb, Niculae Bădălău a fost îndepărtat din conducerea interimară a partidului, tocmai din pricina afirmațiilor sale grosolane la adresa românilor din diaspora. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, cei care-i țin spatele lui Alexa ar fi soțul Olguței Vasilescu – Claudiu Manda, și actualul lider al PSD Bistrița Năsăud, Radu Moldovan. Cel puțin deocamdată.

În ședința Comitetului Executiv de astăzi s-a mai decis ca Congresul pentru desemnarea conducerii oficiale a PSD să aibă loc în 29 februarie, 2020.

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.