Închide

Judecător: ”În fiecare școală din Cluj avem consumatori de droguri, cel mai mic consumator de droguri, de la un liceu bun, are 10 ani”

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 04, 2019 0 1939

Judecătorul clujean Cristi Danileț avertizează că e atât de răspândit consumul de droguri în Cluj, încât nu există, în Cluj-Napoca, vreo școală sau vreun liceu care să fie scutite de acest flagel.

”Este un fenomen extins”, a spus judecătorul Danileț la emisiunea Servus Cluj. ”În Cluj-Napoca nu avem școală sau liceu curat de droguri, și îmi asum ceea ce spun. Consumul de canabis este extins în Cluj-Napoca. În fiecare școală avem consumatori de droguri, cel mai mic consumator de droguri, de la un liceu bun, are 10 ani. Asta înseamnă că avem dealeri în zonă, lunar colegii de la DIICOT și BCCO destructurează rețele. Cele două mari festivaluri ne aduc anual 300 de ”clienți” în tribunale. Dincolo de consumul de cannabis este consumul de pastile, ecstasy în special. Tinerii din ziua de azi își comandă singuri droguri de pe internet, pe dark web, au învățat să îl folosească.  Au învățat să-și comande droguri acasă. Avem inclusiv comenzi de cocaină. Sunt percheziții făcute acasă la puști și avem cocaină ascunsă în casă. Este alarmant. Noi vedem asta zilnic din dosarele pe care le soluționăm. Eu zic că nicio școală nu este curată în momentul de față. S-a atras atenția în urmă cu doi ani, colegii de la agenția antidrog au făcut un sondaj între tineri, Cei de a 9-a consumă mai mult decât cei dintr-a 12-a și fetele mai mult cu un procent-două decât băieții. E vârsta asta a teribilismului, când treci de la școala generală la liceu vrei să pari mai mare, mai puternic, și trec la consumul de alcool și astfel de substanțe”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu