Închide

Se schimbă modalitatea de plată a taxelor la Permise și Înmatriculări

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iul. 06, 2016 0 1130

Plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere nu se mai achită prin casieriile CEC Bank. De acum, taxele se pot achita prin internet banking, virament, mandat poștal sau în numerar.

Noile modalități de plată a taxelor se aplică odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Plata se poate face online în sistem internet banking dar și de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament în conturile deschise de către Instituţia Prefectului – judeţul Cluj pentru cele două servicii comunitare.

Plata în numerat se poate face la casieriile unităților Trezoreriei Statului, din localitatea Cluj-Napoca, str. Avram Iancu nr. 19 (la ghişeele pentru Persoane Fizice) sau la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a judeţului Cluj.

INFORMAŢII UTILE  PENTRU PLATA TAXELOR

CODUL DE IDENTIFICARE FISCALA AL INSTITUTIEI PREFECTULUI JUDETUL CLUJ : 4288012

SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR PENTRU ELIBERAREA SI EVIDENTA PASAPOARTELOR SIMPLE CLUJ

CONT: RO 86 TREZ 216502602X033745

TAXE SPECIFICE:

 • PASAPORT SIMPLU TEMPORAR:219 LEI, chitanta originala, pe numele si CNP-ul titularului.
 • PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC:283 lei pentru persoanele peste 12 ani;258 lei pentru persoanele sub 12 ani;

SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR CLUJ

CONT : RO 69 TREZ 216502601X033744

TAXE SPECIFICE:

 • TAXA  AUTORIZARE PROVIZORIE : 13 lei
 • TAXA  PERMIS DE CONDUCERE: 68 lei
 • TAXA  CERTIFICAT ÎNMATRICULARE : 37 lei

Informaţiile care trebuie completate de solicitanţi pe documentele de plată sunt:

 • CNP-ul și numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat,
 • contul IBAN,
 • codul fiscal și denumirea Instituției Prefectului unde va fi depusă cererea de eliberare a pașaportului, permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau a altor documente, după caz, suma și tipul de documente pentru a cărui contravaloare se încasează plata.
Plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament, mandat poștal sau în numerar.
Atât în cazul pașapoartelor simple temporare, cât și a pașapoartelor simple electronice, în situația în care plata taxei de pașaport s-a efectuat prin mijloace de plată online, la momentul depunerii cererii, solicitantul trebuie să prezinte extrasul de cont doveditor, certificat de bancă. Când plata se efectuează prin mandat poștal este necesară prezentarea ca document doveditor al plății factura aferentă emisă de oficiul poștal. Actele necesare și termenele de eliberare ale documentelor emise de cele două Servicii, rămân neschimbate.

 

 • Nici un comentariu

  Scrie un comentariu