Închide

AMR o săptămână până la Electric Castle, vezi ultimele noutăți: cum ajungi la Castel, cum intri și cum plătești la festival

ActualitateFestivalTop News by Actual de Cluj - iul. 06, 2016 0 517

Organizatorii Electric Castle au adus modificări în ceea ce privește desfășurarea festivalului, pentru ediția de 2016 și anunță schimbările. A mai rămas o săptămână până la Electric Castle Festival, care se desfășoară în acest an între 14 și 17 iulie, pe domeniul castelului Banffy din Bonțida, așa că, dacă vă pregătiți de festival, s-ar putea să vă intereseze ultimele noutăți de organizare.

Cum ajungi la Electric Castle

Poate vă amintiți că anul trecut ați petrecut ceva vreme pe drumul (de obicei nu foarte lung) Cluj-Napoca – Castel Banffy, din cauza blocajelor de trafic. Anul acesta, pentru a se evita situația, organizatorii au gândit două rute diferite pentru autoturisme și autobuze, astfel încât ele nu se vor mai intersecta. Accesul autoturismelor se va face pe drumul care leagă localitatea Răscruci de Bonțida, în timp ce autobuzele vor merge pe traseul clasic, prin sat. Cei cazați în sat, la localnici, vor avea nevoie de un permis special de acces pentru mașină pe care îl pot obține direct de la gazde. Pe toată perioada festivalului vor exista echipaje speciale care vor dirija circulația; participanții vor trebui doar să fie atente la acestea și la signalistica specială. Echipa festivalului a amenajat 4.000 de locuri de parcare, tariful fiind de 15 lei pentru o intrare.

Linia de autobuz este disponibilă începând de miercuri, 13 iulie, la prânz, până luni, 18 iulie. Cursele vor circula non-stop, zi și noapte, o dată la 25 de minute. Punctul de plecare din Cluj-Napoca va fi Sala Sporturilor „Horia Demian”, iar biletele se vor putea cumpara din stații cu 7 lei.

Majoritatea curselor de tren vor avea, pe perioada festivalului, opriri în gara din Bonțida. În 18 iulie, garniturile de tren care circulă pe ruta Cluj – București vor avea vagoane suplimentare.

Poarta de intrare în festival este, anul acesta, amplasată diferit. „Verifică pe hartă înainte de a ajunge sau vei fi ghidat de echipele speciale”, îndeamnă organizatorii. Pentru cei cazați în campingul premium, există și acces direct de acolo în incinta festivalului.

Accesul la Electric Castle

Și anul acesta, există câteva categorii cu acces special în festival. Toți copiii cu vârsta de până la 12 ani au gratuitate, însă trebuie să fie însoțiți de un adult. Persoanele cu dizabilități au acces gratuit, cu condiția să poată face dovada în baza certificatului special emis de autorități. Există deja o lista specială deschisă pentru acestea, cei care doresc să se înscrie o pot face printr-un email pe adresa contact@electriccastle.ro. Însoțitorii persoanelor cu dizabilități beneficiază de o reducere de 50%.

Cum plătești la Electric Castle

 

Electric Castle este primul festival din România care, în parteneriat cu Banca Transilvania, implementează accesul prin brățări dotate cu sistem RFID, ceea ce înseamnă eficientizarea accesului și a achizițiilor, spun organizatorii. Participanții pot accesa site-ul festivalului pentru a-și crea un cont care permite alimentarea brățării direct de pe card. Toate plățile în festival vor putea fi făcute doar prin intermediul brățării; nu se acceptă cash. Dacă nu dispui de un card bancar sau dacă nu reușești să-ți creezi contul online, vei putea alimenta brățara în unul dintre punctele special amenajate.

„Descarcă aplicația Electric Castle, disponibilă atât pe iOS cât și pe Android. Va fi cel mai util ghid al tău. Aici găsești și lista tuturor regulilor, deci vei știi ce e permis și ce nu în festival. Îți poți face program personalizat pe zile, poți să-ți găsești prietenii în festival sau daca te ratacesti aplicatia te va ghida catre cortul sau masina ta”, îndeamnă organizatorii.

Vezi și:

Surprize pentru fanii Electric Castle. Ediția din 2016 va fi mai lungă

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu