Închide

Se repară drumul spre Vlădeasa. Județul a pus ochii pe domeniul schiabil

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 28, 2021 0 504

Statiunea Vladeasa este în prezent o stațiune deosebită care nu este pusă suficient în valoare, cu un domeniu schiabil lăsat în paragina și cu trasee montane neexploatate suficient, spune un consilier județean. Anul acesta, Consiliul Județean și-a asumat să repare drumul, urmând ca acesta să fie și asflatat până în zona pârtiei. Forul județean nu exclude să se implice și pe partea de resuscitare a domneiului schiabil din această zonă.

 

„Consiliul judetean este in discutii cu Primaria Săcuieu pentru a prelua sau a deveni majoritar la acest domeniu schiabil, astfel încât să se poată face investiții în zonă. Referitor la drumul județean 103J, aici o parte din el apărea în proprietatea Romsilva, motiv pentru care nu s-a putut reabilita, dar s-a stabilit proprietarul în cele din urmă și, astfel, fiind în patrimoniul Consiliului Județean, am fost asigurat că vor începe lucrările în cel mai scurt timp, astfel încât să putem avea o cale de acces acceptabilă până la Cabana Vlădeasa”, a arătat consilierul județan Călin Cosma.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a confirmat la ședința Consiiului Județean din 27 mai că și-a făcut o prioritate din a resuscita domeniul schiabil de la Vlădeasa împreună cu Primăria Săcuieu, având în vedere că zona are potențial și poate susține o afacere profitabilă, mai ales că există acolo 9 luni cu zăpadă pe an.

„În continuare discutăm cu primăria și cu specialiștii noștri să vedem care este formula cea mai simplă în care am putea investi. Vestea bună este că ne ocupăm de Vlădeasa, este o prioritate pentru mandatul acesta, chiar dacă nu se văd pași importanți. Odată cu preluarea drumului, va putea și Consiliului Județean să investească acolo. Este zona cea mai bună de schi pentru județul nostru, deci ar fi o afacere profitabilă. Ne dorim să intervenim acolo și să putem ajuta”, a spus oficialul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare