Închide

Un auditor de la Camera de Conturi din Cluj, trimis în judecată pentru luare de mită, de procurorii anticorupție

Actualitate by Mihai Prodan - mai 28, 2021 0 398

Un auditor de la Camera de Conturi din Cluj a fost trimis în judecată pentru luare de mită, de către procurorii anticorupție.

E vorba de un auditor public extern la Camera de Conturi Cluj, Gheorghe Isai, despre care DNA spune că ar fi luat mită. În aceeași situație se află un om de afaceri al cărui nume nu a fost făcut public, acuzat de instigare la infracțiunea de dare de mită. ”Inculpatul Isai Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, a fost desemnat, în cursul anului 2013, să efectueze un control la primăria municipiului Turda, ce a inclus printre obiective și executarea contractului „Extindere și reamenajare parc zoologic și de agrement Turda, județul Cluj”, arată anchetatorii. ”În acest context, pentru a întocmi un raport de control mai „blând” în sensul de a încadra diferitele nereguli constatate la execuția proiectului respectiv doar la categoria abateri, în condițiile în care unele dintre ele puteau face obiectul unor sesizări penale, inculpatul Isai Gheorghe ar fi primit de la doi oameni de afaceri (martori în cauză – subcontractori ai lucrărilor) cu titlu de mită un ponton în valoare de 28.000 lei”.

Cu titlu de exemplu, se arată în rechizitoriu, în raportul de control în care s-a stabilit un prejudiciu la bugetul de stat în sumă de  peste 1,8 milioane de lei se făcea referire, printre altele, la decontarea unor articole înscrise în situații de plată privind realizarea de clădiri la care lucrările nici nu fuseseră începute, situație care ar fi impus sesizarea organelor de urmărire penală. ”Folosul necuvenit a fost remis de martori inculpatului Isai Gheorghe la instigarea omului de afaceri, inculpat în prezenta cauză care, la vremea respectivă, era administratorul unei societăți comerciale, membră a asocierii care adjudecase inițial realizarea obiectivului menționat anterior”, arată anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.