Închide

Se redeschide Centrul de Interes din Cluj, fabrica transformată în centru de artă, la prima expoziție participă 24 de artiști

Cultură by Actual de Cluj - iun. 22, 2020 0 1672

Fabrica transformată în centru de artă din Cluj, Centrul de Interes, se redeschide după pandemie peste două zile, cu o expoziție ce reunește lucrările a 24 de artiști.

Centrul de Interes se redeschide în 26 iunie, între orele 15 și 19, cu expoziția ”ll faut cultiver notre jardin”, o expoziție menită să confirme natura Centrului de Interes de spațiu de producție și rezidențe artistice, de nucleu cultural deschis comunității, la care participă 24 de artiști din Cluj-Napoca, București, Oradea și Trodena, Italia.

”Expoziția e structurată în jurul enigmaticei fraze concluzive din „Candide sau Optimismul” de Voltaire (1759). După ce eroul romanului călătorește „în cea mai bună din toate lumile posibile”, dar întâmpină o serie nesfârșită de dezastre, războaie și alte nebunii umane, sfârșește prin a recomanda îngrijirea „grădinii noastre” ca antidot împotriva doctrinelor ideologice și ca rețetă pentru o viață împlinită: „este bine spus, a răspuns Candide, dar trebuie să ne cultivăm grădina”. Titlul expoziției e răspunsul oferit timpului actual de către comunitatea artistică care activează în Centrul de Interes”, arată Ovidiu Leuce, curatorul expoziției.

Vineri 26 iunie, expoziția de la etajul 4 al fostei fabrici va fi deschisă între orele 15 și 19. ”Accesul vizitatorilor se va efectua controlat și gradual, iar în momentul în care se atinge numărul maxim de persoane permis se va intra pe măsură ce alți vizitatori părăsesc spațiul expozițional”, arată reprezentanții centrului de cultură.

Din 27 iunie până în 29 august Centrul de Interes va putea fi vizitat după programul său obișnuit, adică de marți până sâmbătă, între orele 16 și 19.30. Intrarea e liberă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare