Închide

Se prelungește starea de urgență cu încă o lună

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 06, 2020 0 336

Starea de urgență impusă pentru combaterea pandemiei de Coronavirus se prelungește cu încă o lună, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis. Șeful statului a menționat astăzi că România nu a ajuns încă la vârful estimat al epidemiei, motiv pentru care specialișii apreciază că nu e momentul să ne relaxăm și să ieșim din etapa de izolare.

Totodată, președintele României a mai anunțat că în perioada următoare vor intra în țară noi transporturi de materiale de protecție. Astfel, în această săptămână România va primi 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forțele de ordine și aproximativ 8 milioane de măști care vor ajunge la populație. La acestea se adaugă 500.000 de combinezoane de protecție.

”În final, dragi români, repet: respectați măsurile dispuse de autorități! Respectați izolarea! Nu vă întâlniți! Nu ieșiți din casă decât atunci când aveți o problemă de rezolvat, când mergeți la serviciu, când mergeți să cumpărați alimente! Evitați orice contact fizic cu oricine, este foarte important! Boala se răspândește de la om la om. Nu dați mâna, nu vă îmbrățișați, stați la distanță față de alte persoane! Vă doresc tuturor multă sănătate” – a comentat Iohannis, în cadrul unei intervenții televizate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu