Închide

”Se murea masiv în Italia și noi ne tot luptam cu argumentația privind anticipate sau nu” – Vasile Dâncu

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - apr. 04, 2020 4 568

Sociologul clujean Vasile Dâncu nu s-a sfiit să-i indice ca responsabili pentru criza actuală, provocată de Coronavirus, pe politicienii din fruntea țării. Într-o postare din 24 martie, pe bogul persoanl, Dâncu arată că președintele Klaus Iohannis, împeună cu liberalii săi, aflaseră despre epidemie încă din decembrie, dar că au preferat să mențină obsesiv dezbaterile pe subiectul alegerilor anticipate. Titlul postării se intitulează: „Despre microbul anticipatelor și virusul pandemic”.

Când PNL a câștigat alegerile europarlamentare și judecătorii l-au trimis pe principalul opozant în pușcărie, chiar a doua zi, apoi după ce Președintele Iohannis a câștigat al doilea mandat cu un scor impresionant, PNL și-a dorit o victorie pe linie, rapidă, prin alegeri anticipate. O practică democratică de altfel, cu justificări legate de omogenitatea deciziei și viteza punerii în practică a măsurilor unei guvernări salvatoare. Opinia publică a preluat acest mesaj și a fost de acord, chiar dacă într-o majoritate fragilă. Încurajați de acest acord, politicienii PNL au continuat sa se lupte pentru asta, anticipatele devenind o adevărată obsesie. Una dintre justificările publice era legată de faptul că și opinia publică dorește asta. Deși încă din decembrie se știa că vine teribila criză, la noi, toată lumea vorbea numai despre anticipate și de alte tehnici și proceduri electorale care avantajau pe unii sau pe alții. Era sfârșitul lui februarie, se murea masiv în Italia și noi ne tot luptăm cu argumentația privind anticipate sau nu” – a scris Dâncu.

4 comentarii

 1. cum a dormit el o luna pana a simtit momentu sa zica asta. acum o luna nu se murea masiv in italia.

  acum o luna italia avea fix 104 morti in total.

  dar pt dancu, dezinformarea e o arta, a astptat momentu sa arunco minciuna.
  sa va fie rusine ca faceti din aceste tragedii agenda politica. nu vom uita.

  e un moment greu cand nu mai conteaza politica. sa ajutam care cum putem….
  ar fi bine sa intelegeti ca nu e loc de lupta intre noi acum. va tot visati premier dupa ce stati pe margina si criticati. rusine

Scrie un comentariu

 • Articole similare