Închide

Se modernizează stația de epurare a apelor uzate din Dej, cu bani europeni

Administrație by Actual de Cluj - ian. 27, 2022 0 108

Se modernizează stația de epurare a apelor uzate din Dej, cu bani europeni, în cadrul unuia dintre cele mai scumpe proiecte cu bani europeni din România, extinderea și modernizarea rețelei de apă din Sălaj și Cluj.

Astfel a fost semnată autorizația de construire pentru lucrările de modernizare a stației de epurare a apelor uzate din localitate. E vorba de amenajarea unei platforme destinate depozitării nămolului, lucrare ce costă peste 700.000 de lei, finanțarea fiind asigurată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020, în cadrul megaproiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro al Companiei de Apă ”Someș”. Investiția constă în realizarea, în cadrul stației de epurare din Dej, a unei platforme din beton armat, acoperite, în vederea depozitării temporare a nămolului rezultat în urma procesului de epurare a apelor uzate, colectate din Dej și din localitățile învecinate. ”Scopul construirii acestei instalații, destinate îmbunătățirii managementului nămolului provenit din tratarea apelor uzate, este acela de eficientizare a transportului acestuia către instalația de uscare și valorificare din cadrul stației de epurare Cluj-Napoca. Totodată, pe cale de consecință, va avea loc și o reducere a costurilor de operare aferente unei asemenea stații”, arată Consiliul Județean Cluj.

Investiția este parte a proiectului european în valoare totală de peste 86 milioane de lei care vizează modernizarea a șapte stații de epurare aflate pe teritoriul județelor Cluj și Sălaj și care se află în administrarea Companiei de Apă ”Someș”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare