Închide

Se modernizează iluminatul public în două comune din Cluj, între care și una pe care o traversează drumul național 1E60, cel mai periculos drum din Cluj

Administrație by Actual de Cluj - iun. 12, 2024 0 141

Se modernizează iluminatul public în două comune din Cluj, între care și una pe care o traversează drumul național 1E60, cel mai periculos drum din Cluj.

E vorba de comunele clujene Panticeu și Negreni, pentru care Consiliul Județean Cluj a emis certificatele de urbanism necesare pentru eficientizarea energetică a sistemelor de iluminat stradal public.

Astfel, în ceea ce privește comuna Panticeu, investiția prevede modernizarea sistemului de iluminat public, prin înlocuirea cu lămpi tip LED a tuturor aparatelor de iluminat existente pe raza localităților componente – Panticeu, Dârja, Sărata, Cătălina și Cubleșu Someșan. De asemenea, va fi implementat și un sistem automatizat de scădere a consumului, prin reducerea luminii în anumite intervale orare în care traficul auto și prezența pietonilor sunt scăzute.

În ce privește comuna Negreni, este vizată înlocuirea aparatelor vechi de iluminat cu lămpi ce folosesc tehnologie tip LED, ce vor fi montate pe stâlpii existenți. Localitățile vizate de această investiție sunt Negreni și Bucea, respectiv tot aliniamentul drumului național DN 1 – E60, aflat pe raza comunei Negreni. Proiectele vizează montarea a sute de noi corpuri de iluminat tip LED.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare