Închide

Se luptă de 8 ani să ascundă un traseul de autobuz de turiștii din Barcelona/Acum linia 116 a dispărut de pe Google

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 18, 2024 0 104

În timp ce unele locuri fac orice pentru a atrage vizitatori, locuitorii din cartierul La Salut din Barcelona sărbătoresc o acțiune de ștergere de pe hartă, scrie The Guardian.

De ani de zile, locuitorii se plângeau că nu puteau ajunge acasă deoarece autobuzul cu numărul 116 era mereu plin de turiști care vizitau Parcul Güell al lui Antoni Gaudí. Parcul este a doua cea mai populară atracție a orașului, după Sagrada Familia.

Acum au autobuzul doar pentru ei, după ce consiliul municipal a dispus ca traseul să fie eliminat de pe hărțile Google și Apple.

„La început am râs de această idee”, a declarat César Sánchez, un activist local. „Dar suntem uimiți că măsura a fost atât de eficientă”.

Luz López, în vârstă de 75 de ani, a declarat pentru elDiario.es: „Înainte, autobuzul era atât de plin încât nici măcar persoanele cu bastoane nu puteau urca”.

Albert Batlle, viceprimarul pentru securitate și coexistență din cadrul consiliului municipal, a declarat că, pe lângă îmbunătățirea mobilității în jurul Parcului Güell, „trebuia să eliminăm referințele la 116 de pe internet”.

Batlle a refuzat să recunoască sau să nege faptul că municipalitatea a cerut eliminarea traseului, în timp ce un purtător de cuvânt al Google a spus doar că nu ar șterge un traseu de autobuz decât dacă municipalitatea i-ar fi cerut acest lucru.

Sánchez, care a făcut campanie timp de opt ani pentru ca municipalitatea să rezolve problema, a glumit: „Următorul lucru pe care trebuie să-l facem este să obținem ca întregul Park Güell să fie eliminat de pe Google Maps.”

sursă foto: Max Dikovitskiy/Facebook (parc Guel)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu