Închide

Se închid și creșele din Cluj de vineri! Emil Boc: „Respectăm deciziile naționale”

ActualitateAdministrațieTop News by Catalin Suciu - mart. 11, 2020 0 2762

Rămase deschise de miercuri, creșele din Cluj-Napoca aflate în subordinea locală, se vor închide de vineri până pe data de 22 martie, cel puțin.

S-au închis școlile și grădinițele din Cluj, dar creșele au rămas deschise miercuri 11 martie. În urma unor consultări cu DSP Cluj, și creșele vor fi închise de vineri. De precizat: părinții își pot duce copiii la creșă până joi, inclusiv. De vineri, 13 martie, sunt închise.

Potrivit primarului Emil Boc, toate creșele publice din Cluj se vor închide de vineri. În perioada următoare se vor lua măsuri de igienizare: „Respectăm tot ce ea ce s-a decis și la nivel național iar la nivel local am dispus și noi măsuri suplimentare de prevenție”, a spus Boc.

Edilul Clujului a anunțat astăzi mai multe măsuri locale de prevenție a Coronavirusului, pe lângă cele naționale care nu sunt negociabile.

Pe lângă suspendarea activității din creșe, unde se vor derula acțiuni de igienizare (deja în școli și grădinițe au loc astfel de acțiuni), se suspendă și activitatea cluburilor de pensionari aflate în subordinea municipalității până în 31 martie, având în vedere că pensionarii sunt o categorie expusă acestui tip de virus gripal. Târgurile de vechituri se suspendă, de asemenea, atât Oserul cât și târgul din zona Expo Transilvania.

Emil Boc a mai anunțat că toate parcurile și locurile de joacă din oraș vor fi igienizate zilnic, la fel mijloacelel de transport în comun iar validatoarelor de bilete și ecranele din stații vor fi curățate cu produse dezifectante de două ori pe zi.

Boc a mai îndemnat oamenii să folosească cel 160 de proceduri on-line pe care Primăria le are și să nu mai vină la ghișeele instituției. Deja, potrivit primarului, s-au luat măsuri suplimentare la serviciile care au program cu publicul și sunt cele mai aglomerate. „Avem un polițist local la Evidența Populației care supraveghează accesul și se intră din 20 în 20 de minute, pentru ca să nu avem un număr mare de persoane care așteaptă simultan într-un spațiu închis”, a subliniat edilul.

Conducerile mall-urilor din Cluj au fost sfătuite de Primărie să limiteze accesul oamenilor și, potrivit edilului, au fost foarte receptivi la propuneri. Boc a spus că numărul de persoane care vor putea intra în mall-uri depinde de evaluările și de calculele celor de acolo.

Primarul a mai anunțat că toate piețele din subordinea municipalității vor fi, de asemenea, igienizate.

Firmele care efectuază transport de persoane în regim de taxi au fost informate că toți soferii au obligația să dezifecteze clanțele și portierele mașinilor după fiecare cursă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.