Închide

VIDEO Noi măsuri luate din cauza Covid-19 în România. Slujbele religioase din biserici, interzise. Manifestările culturale cu 100 de oameni, interzise. Centrele comerciale rămân deschise, cinematografele sunt condiționate. Cine vine din Italia intră direct în carantină

ActualitateTop News by Catalin Suciu - mart. 11, 2020 0 686

Conferință de presă  ținută astăzi de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și de secretarul de stat Nelu Tătaru.

„Nu veni la spital la febră cu 38. Nu veni. Rămâi acasă, nu veni să infectezi alte persoane. Pe UPU, pe gardă. Dacă e ceva grav să persoana  la 112, dacă sunt probleme respiratorii. Mulți nu respectă autoizolarea, s-au dat amenzi de peste 300.000 de lei pentru asta. Lumea trebuie să înțeleagă despre ce este vorba.Să nu încerce să păcălească. Merge acasă, e pozitiv, infectează toată familia, infectează pe toată lumea”, spune Raed Arafat.

Măsuri luate pentru perioada următoare:

Raed Arafat:

  1. Suspendarea temporară pentru șase luni a distribuției medicamentele și dispozitivelor medicale, materiale sanitare esențiale în prevenția tratării infecției cu Covid-19 în fara României.
  2. Recomandarea decalării a firmelor private cu peste 99 de angajați a program de lucru pentru cei care folosesc transportul în comun, până la 31 martie. Trei intervale orare sunt recomandate: ora 8, 9, 10 de începere a programului.
  3. Pentru instituțiile publice decalarea programului este obligatorie.
  4. Restricționarea activităților culturale, artistice, sportive, religioase în spațiu închis cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie. dacă sunt activități care se pot desfășura în aer liber, ca la biserică, acest lucru se poate face.
  5. Sistarea activității cu public pentru muzee, până la 31 martie
  6. Recomandarea suspendarea activității didactice din învățământul superior până la 31 martie. Aici se pune problema căminelor studențești.
  7. La nevoie, structurile de Poliție și Jandarmerie asigură măsurile necesare, precum fluidizarea circulației auto legată de gestionarea tuturor situațiilor ce vizează coronavirus. „Suntem foarte clari și nu facem concesii. Mall-urile rămân deschise, nu și cinematografele din mall. Dacă o sală are 150 de locuri, ei vor vinde 100 de bilete. Lumea trebuie să fie responsabilă. Foarte mulți încearcă să păcălească. Încearcă să vină din alte părți. Dacă amenzile nu vă sperie, atunci să vă gândiți la familie, la prietenii voștri, la părinții voștri”, mai transmite DSU.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.