Închide

Se face recepția autobuzelor electrice. S-a stabilit pe ce linii vor circula

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 24, 2018 0 1726

Cele 11 autobuze electrice cumpărate de municipalitatea clujeană sunt în prezent testate de specialiștii Universității Tehnice din Cluj și urmează să fie recepeționate în perioada următoare. Aceastea urmează să fie introduse în circulație pe liniile 30, 46B sau 27.

Autobuzele electrice pe traseele pe care vor circula de la începutul lunii iunie, Potrivit viceprimarului Dan Tarcea autobuzele sunt inventariate de specialiștii Universității Tehnice și în prezent acestea au fost dotate cu validatoare pentru ca acestea să poată funcționa în sistemul actual de ticketing. Traseele au fost alese si în funcție de locurile unde au fost montate stațiile de încărcare, este vorba de liniile 30, 46B și 27.
Prețul unui autobuz electric este de 600.000 de euro. Mijloacele de transport în comun au fost cumpărate din fonduri elvețiene.
Primăria a mai depus un proiect european pentru achiziția a încă 30 de autobuze electice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.