Închide

Se deschide primul studio de operă din Cluj, face turnee în judeţ, primele spectacole sunt sâmbătă

ActualitateCulturăMuzica by Actual de Cluj - apr. 28, 2014 0 320

Primul studio de operă din Cluj s-a deschis la Opera Română şi va avea propria agendă de spectacole, separată de instituţia care-l găzduieşte. Primele spectacole sunt programate sâmbătă.

„E un deziderat mai vechi al Clujului  muzical”, spune directorul Marius Budoiu, care e şi tenor. „Studioul va dezvolta o agendă proprie de spectacole destinate adulţilor dar şi copiilor, ce vor fi jucate în special în program matineu, dorinţa noastră fiind aceea de a reînvia vechiul ritual al clujenilor de a-şi umple dimineţile de sâmbăta cu un program de operă”.

opera cluj

Sunt vizate de asemenea reprezentaţii în spaţii alternative şi deplasări în localităţi din judeţul Cluj şi zonele limitrofe.

Audiţia pentru primii beneficiari ai Studioului a avut loc în februarie, când au venit candidaţi din Cluj, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi. Prima reprezentaţie e programată sâmbătă 3 mai, e vorba de două premiere extraordinare, „Bastien şi Bastienne” şi „Impresarul”, pregătite de profesorul Francisc Fuchs.
„Noutatea care cu siguranţa va bucura melomanii, este aceea că accesul în cadrul studioului este deschis oricărei persoane talentate şi care posedă cunoştinţe ale artei vocale şi scenice, nefiind condiţionat de studii formale sau diplome”, spune Budoiu.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare