Închide

Se deschide competiția locală a celui mai mare festival de film din țară

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 01, 2018 0 141

Competiția locală a celui mai mare festival de film din țară, deschisă doar clujenilor, se deschide azi iar înscrierile durează până la sfârșitul lunii aprilie.

Competiția Locală a ediției din acest an a festivalului de film Transilvania, ajunsă la a noua ediție, s-a deschis azi iar înscrierile rămân deschise până în 22 aprilie. Inițiativa urmărește să descopere și să susțină talentele locale și se adresează astfel realizatorilor de film originari din Cluj, dar și celor care locuiesc, lucrează sau studiază în orice localitate din județ. Eligibile sunt doar filmele ce durează până la o jumătate de oră, realizate între 1 mai anul trecut și 21 aprilie anul curent, dar pot aparține oricărui gen și pot aborda orice subiect. Proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare nu vor fi acceptate în competiție.
Filmele selectate vor fi anunțate până în 15 mai, arată organizatorii. Ca până acum, timp de opt ani, publicul TIFF va putea urmări filmele în cadrul unui eveniment special, unde va fi anunțat și titlul distins cu Premiul Competiției Locale TIFF, acordat în urma deciziei unui juriu format din trei personalități din mediul cinematografic românesc. O Mențiune Specială va fi oferită de Federația Fabrica de Pensule filmului cu o viziune artistică ce chestionează subiecte sau problematici relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu