Închide

Boc vrea să-i facă cetățeni de onoare pe cei 6 rectori clujeni

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 01, 2018 0 694

Anul centenarului și multele proiecte ale Primăriei care au nevoie de voința Universităților Clujene care dețin active importante în Cluj-Napoca au adus o nouă idee la nivelul municipalității. Primarul Emil Boc a anunțat că vrea să cinstească faptul că orașul trăiește din componenta universitară.

Mai precis, Emil Boc, a lansat o invitație pentru cei șare rectori ai univestităților clujene: să accepte să devină cetățeni de onoare ai Clujului.

Aceasta ar reprezenta o recunoaștere a meritelor acestor șase rectori la dezvoltarea orașului. Propunerea de a-i face cetățeni de onoare ai municipiului pe rectorii celor șase universități clujene a fost lansată astăzi public de edilul Boc.

Aceasta urmează să fie înaintată și rectorilor – Aurel Pop – Universitatea Babeș-Bolyai, Alexandru Irimie- Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haíeganu”, Cornel Cătoi – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Vasile Țopa- Universitatea Tehnică Cluj-Napoca,  Vasile Jucan – Academia de Muzică Gheorghe Dima, Radu Moraru – Universitatea de Artă și Design.

Primăria Cluj a înființat în 2016, în parteneriat cu cele șase universități clujene, o asociație prin care s-a relansat și echipa de fotbal Universitatea Cluj.

Ce drepturi și obligații au cetățenii de oanoare

Detinatorii titlului dobandesc urmatoarele drepturi specifice:

 1. dreptul de a lua cuvântul la ședintele Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, la dezbaterea materialelor care privesc întreaga comunitate;

 2. dreptul de a participa la toate manifestările desfășurate sub patronajul Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, sau în care acesta este co-organizator;

 3. dreptul de a participa gratuit la toate manifestările cultural-sportive organizate de instituțiile aflate în subordinea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca;

   Îndatoriri ale cetațenilor de onoare :

   Cetățenii de onoare au datoria de a promova imaginea municipiului Cluj-Napoca ;

  Boc a făcut declatații la postul de radio Napoca FM. 

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare