Închide

Se deschid creșele publice de joi. Care sunt condițiile pe care părinții trebuie să le respecte

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 16, 2020 0 454

Cele 16 creșe din cadrul Centrului Bugetar Creșe, aflat în subordinea Primăriei Cluj-Napoca, se vor deschide începând de joi, 18 iunie 2020. Părinții sunt obligați să completeze o cerere/declarație pe proprie răspundere până miercuri 17.06.2020,ora 12.00. La revenirea în creşă (dacă cererea a fost aprobată), părinţii vor prezenta avizul epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie.

Cererea poate fi descărcată de pe site-ul Centrului Bugetar de creșe, www.creseclujnapoca.ro, AICI,  și trebuie trimisă pe email unității frecventate de copii (adresele de email sunt pe site-ul www.creseclujnapoca.ro, în secţiunea Despre noi) până miercuri 17.06.2020,ora 12.00. După ce se aprobă cererea, părinții au obligația să prezinte la revenirea copilului la creșă un aviz epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie.

Părinţii care doresc să aducă copiii în creşă au obligaţia să respecte măsurile de igienă şi comportament dispuse de Centrul Bugetar Creșe, după ordinele adoptate la nivel național, ADICĂ:

Copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduși la grădiniță, creșă, afterschool.

Temperatura copilului se va măsura de către părinți înainte de a pleca la creșă, grădiniță q, afterschool. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), copilul nu merge la creșă, grădiniță, afterschool.

Transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb și încălțăminte suplimentară.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Părinții trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creșă, grădiniță, afterschool.

Traseul prin curtea unității până la intrare și în incintă se va realiza pe un culoar bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică.

Sălile de grupă vor fi astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4,5 mp/copil.

Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare și în sălile de mese) prin plasarea paturilor, șezlongurilor, respectiv a măsuțelor la cel puțin 2 m distanță între ele.

Se vor asigura încăperi dedicate pentru a evita contactul dintre persoanele din grupuri diferite; va fi nominalizat personalul care lucrează la fiecare grupă de copii și vor fi repartizate spațiile în care aceștia își vor desfășura activitatea zilnică în mod constant.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu