Închide

Se dau interviuri pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți de școală în Cluj, pentru majoritatea s-a înscris un singur candidat

Educaţie by Actual de Cluj - nov. 15, 2021 0 253

Se dau interviuri pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți de școală în Cluj, pentru majoritatea s-a înscris un singur candidat.

Interviurile încep mâine 16 noiembrie și sunt programate să se încheie în 2 decembrie; sunt în total 293 posturi vacante de directori sau directori adjuncți, pentru care s-au înscris 328 candidați, adică doar puțin mai mult decât un candidat pe post vacant. De altfel e vorba de candidați care au obținut deja cel puțin nota 7 la proba scrisă din cadrul concursului.

Înscrierea la concurs, cu evaluarea dosarelor, a avut loc în a doua jumătate a lunii septembrie, iar prima probă din cadrul concursului, proba scrisă, s-a desfășurat în urmă cu o lună, în 15 octombrie. Durata interviului este de o oră pentru fiecare candidat, cu 25 de minute pentru susținerea prezentării și a strategiei de dezvoltare a școlii, 20 de minute pentru pregătirea și prezentarea modalității de rezolvare a unei situații-problemă și 15 minute pentru rezolvarea sarcinii de lucru repartizată pentru evaluarea competențelor digitale. Sunt declarați admiși la proba de interviu candidații care obțin cel puțin 7 puncte. ”Proba de interviu este foarte importantă pentru evaluarea competențelor manageriale ale candidaților care doresc să ocupe o funcție de director sau director adjunct al unei unității de învățământ. În cadrul acestei probe, candidatul prezintă o strategie de dezvoltare a unității de învățământ și rezolvă un studiu de caz cu care se poate confrunta, în funcție de specificul unității de învățământ. Acesta poate viza intervenția în cazurile de violenţă în spaţiul şcolar, ”bullying”, măsuri luate pentru creșterea rezultatelor elevilor, pentru o bună integrare profesională a cadrelor didactice debutante în colectivul unității, pentru reducerea absenteismului și asigurarea egalității de șanse, pentru colaborarea cu autoritățile locale, operatorii economici, parteneri în efectuarea stagiilor de pregătire practică a elevilor sau altele”, spune inspectorul școlar general Marinela Marc.
Afișarea rezultatelor din cadrul probei de interviu, precum și a rezultatelor finale, se va realiza prin anonimizarea datelor cu caracter personal, în baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat, peste aproape o lună. Astfel, potrivit calendarului oficial publicat de către Ministerul Educaţiei, în 13 decembrie candidaţii declaraţi admişi pentru mai multe funcţii sau unităţi de învăţământ pentru care au susținut proba de interviu îşi vor exprima opţiunea sau alegerea pentru una dintre funcţiile pentru care au fost declaraţi admişi, urmând ca pe data de 17 decembrie să fie validate rezultatele finale.

Deciziile de numire a directorilor și directorilor adjuncți sunt programate să fie semnate în perioada 20-22 decembrie și intră în vigoare din 10 ianuarie anul viitor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu