Închide

Peste 70% dintre structurile unităților de învățământ pot face școala față în față. Ministerul Educației a publicat lista integrală

EducaţieSănătateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - nov. 13, 2021 0 124

Funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021 va fi cu școală față în față pentru peste 71,8% dintre structurile unităților de învățământ, a anunțat Ministerul Educației, potrivit Edupedu.ro Pentru prima dată, au fost numărate structurile școlilor cu personalitate juridică. Lista completă a acestora a fost publicată integral sâmbătă dimineața. Aceasta poate fi consultată AICI

„De săptămâna viitoare, am permis unităților școlare să facă și separat, pe structuri arondate. Dacă într-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are trei angajați depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa, chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit”, a declarat Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației, în legătură cu raportarea personalului vaccinat din unitățile de învățământ.

În urma centralizării datelor raportate de inspectoratelor școlare județene, în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021, unitățile de învățământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive școlare, vor funcționa astfel:

  • Număr unități cu activitate față în față: 12.882 (71,86%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%: 4.983 (27,8%);
  • Număr unități cu activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 55 (0,31%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 6 (0,03%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (anchetă DSP, hotărâre CJSU): 0.

În listă apar toate unitățile de învățământ, cu personalitate juridică și arondate. Puteți căuta în document folosind ctrl+f după numele localității sau al unității de învățământ. Dacă pragul este de peste 60%, atunci unitatea poate funcționa cu prezență fizică.

Pragul îndoielnic

Pe de altă parte, profesorul de Sănătate Publică Răzvan Cherecheș, explica, încă de săptămâna trecută că nu există niciun fundament științific pentru deschiderea școlilor dacă vaccinarea profesorilor este peste 60%, deoarece ecosistemul din școli îi include atât pe profesori, cât și pe elevi, iar procentul necesar pentru imunitatea de grup în mediu urban pentru tulpina Delta este de 86%.
Ministrul Câmpeanu încearcă să acopere faptul că TOATĂ vara a pierdut timpul fără să pregătească școlile pentru valul 4 (ventilație, testare, maști, distanță, vaccinare) și că nu a avut curajul să impună vaccinarea obligatorie a cadrelor didactice o decizie responsabilă acum, ținînd cont de situația epidemiei, ar fi ca școlile să deschidă față în față dacă atât personalul din școală cât și copiii au procent de vaccinare peste 86% sau școala poate să asigure toate condițiile de mai jos: a. tot personalul și copiii sunt testați săptămânal; b. clasele sunt ventilate (schimb de aer minim de 3 ori pe oră sau ventilație pasivă – geamuri deschise); c. măști purtate corect permanent; d. distanțare de minim 2 metri în timpul activității”, a explicat Cherecheș pe pagina sa de Facebook.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu