Închide

Se cere prelungirea arestării preventive în cazul hoțului care a incendiat un spital privat în Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 13, 2023 0 130

Se cere prelungirea arestării preventive în cazul hoțului care a incendiat un spital privat în Cluj.

Alin Arossato Gal a ajuns în arest preventiv după ce a fost acuzat că a incendiat spitalul privat Humanitas de pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca; mandatul său de arestare preventivă expiră în câteva zile, dar pe rolul instanței Judecătoriei Cluj-Napoca a fost înregistrată deja azi o cerere de prelungire a arestării preventive. Propunerea urmează să fie luată în discuția instanței în 16 martie, peste câteva zile.

Amintim, incendiul de la spitalul privat Humanitas, soldat cu evacuarea pacienților și activarea codului roșu pentru pompieri, din urmă cu o lună, a fost determinat de incendierea încăperii cu deșeuri reciclabile, de către un hoț venit la furat, după cum reiese din motivarea arestării preventive a acestuia din urmă.

Conform documentului, din care un extras a fost remis actualdecluj.ro de către Judecătoria Cluj-Napoca, în fapt s-a reţinut că în ziua respectivă, 16 februarie, între orele 22.03 și 22.34, în timp ce se afla fără drept în incinta încăperii denumită ”spațiu tehnic” a  spitalului, hoțul a forțat sistemul de închidere a șase dulapuri aflate în vestiarul angajaților, fără a sustrage bunuri, după care, înainte să părăsească imobilul, a incendiat încăperea în care erau depozitate deșeuri reciclabile. Aceasta a avut drept urmare distrugerea zonei de garaj, cu afectarea altor părți ale imobilului, celelalte etaje ale clădirii fiind inundate de fum, motiv pentru care au fost evacuate 29 de persoane.

Bărbatul a fost arestat preventiv din 18 februarie, până în 19 martie inclusiv.

Citește și:

 Incendiul de la spitalul privat Humanitas, soldat cu evacuarea pacienților și activarea codului roșu pentru pompieri, din urmă cu câteva zile, a fost determinat de incendierea încăperii cu deșeuri reciclabile, de către un hoț venit la furat

Un hoț ar fi provocat incendiul de la Spitalul Humanitas din Cluj. Bărbatul de 48 de ani a fost arestat

Nici un comentariu

Scrie un comentariu