Închide

Se alungă mașinile de lângă parc cu 3,5 milioane lei

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 24, 2018 2 840

Granit, piatră cubică, mutarea parcărilor de pe o latură pe alta și interdicții de parcare timp de două luni și jumătate pe străzile limitrofe Parcului Central din Cluj. Primăria a pornit un proiect de 3,5 milioane de lei pentru a moderniza arterele din jurul Parcului Central, modelul aplicat fiind cel deja patentat pentru centrul orașului.

Săptămâna aceasta pornesc lucrările de modernizare a arterelor Arany Janos, Cișmigiu și Nuferilor aflate în proximitatea Parcului Central din Cluj. Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că șantierul de modernizare a respectivelor străzi va dura circa 2 luni și jumătate timp în care vor exista interdicții de parcare în zona.

Arterele din jurul parcului sunt folosite în prezent de șoferi ca alternativă de parcare în centrul orașului. În zonă funcționează și Facultatea de Chimie.

Tarcea a menționat că parcările de pe respectivele străzi vor fi reorganizate și mutate de pe latura cu Parcul Central pentru a se oferi o mai mare coerență pentru zona verde. Așa cum s-a procedat în centrul orașului, pe artere ca Brătianu sau Horea, parcările vor fi conturate cu piatră cubică iar străzile vor fi pavate cu granit.

Modernizarea arterelor va costa circa 3,5 milioane lei cu tot cu TVA și investiția va fi suportată de la bugetul local. Lucrările vor fi făcute de Regia Primăriei – Autonomă a Domeniului Public.

2 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare