Închide

Bosch discută cu autoritățile pentru a testa mașini autonome pe străzile din Cluj și vrea să construiască și pistă de testare lângă oraș

EconomieTop News by Actual de Cluj - mai 24, 2018 0 565

Bosch testează de câțiva ani soft-urile care se vor regăsi pe mașinile capabile să se conducă singure, dar compania este în discuții pentru a face un pas important: obținerea autorizației de a testa mașinile autonome în Cluj. Testele s-ar face în deplină siguranță, cu doi oameni la bord, iar compania ar vrea să construiască în zona Clujului și o pistă de testare pentru mașinile autonome, a spus pentru HotNews.ro, Dennis Raabe, șeful centrului de inginerie pe care grupul german îl are în Ardeal.

La centrul de inginerie din Cluj Bosch lucrează la patru tipuri de activități, iar conducerea autonomă este una dintre ele (alături de Electrificare, Conectivitate și Automotive Tradițional.

Pe partea de mașini autonome Bosch lucrează la sisteme de radar și de video, la dezvoltarea diverselor funcții de conducere autonomă, la tehnologii pe bază de inteligență artificială și la sisteme de direcție asistată electric. La Cluj se lucrează pentru toate cele cinci grade de autonomie a unei mașini.
are este faza următoare, vor putea fi testate mașini autonome pe străzile Clujului. ”La asta lucrăm, fiindcă inginerii vor să vadă realitatea la niveluri ridicate de condus autonom. Luăm în considerare două lucruri: suntem în discuții pentru a obține autorizație pentru aceste teste și pe de altă parte ne gândim să construim, fie cu parteneri, fie pe cont propriu, o pistă de test lângă Cluj, unde să putem vedea în siguranță ce pot face mașinile autonome. Primul pas ar fi pista de testare, iar al doilea va fi ca mașinile să ruleze autonom în Cluj, dar pentru asta avem nevoie să obținem autorizație`.

Dacă Bosch va obține autorizația de a testa mașini autonome în Cluj, în acestea vor fi mereu doi oameni: unul care se va concentra pe condus și va interveni dacă este nevoie, iar altul va urmări datele colectate.

”Încercăm să obținem autorizație pentru a face teste în anumite zone. Nu putem să începem cu centrul Clujului (…) Întâi suntem în discuții și primim feedback și, în final, dacă vom obține autorizația vom face testele cu două persoane în mașină”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare