Închide

Scrisoarea senatorului Nicoară: l-am făcut preşedinte pe Mihai Seplecan, prezint scuze clujenilor

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 22, 2015 0 675

Co-preşedintele PNL Marius Nicoară e şi mai înverşunat în decizia de a-l îndepărta definitiv pe Mihai Seplecan din PNL. El a transmis o scrisoare publică prin care se scuză în faţa alegătorilor şi simpatizanţilor PNL, pentru că l-a susţinut pe Mihai Seplecan în partid şi mai ales pentru că l-a poziţionat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Nicoară recunoaşte că nu a ţinut seamă de avertizările colegilor săi, cu privire la caracterul lui Mihai Seplecan, iar acum îşi toarnă cenuşă în cap, admiţând că a făcut o eroare. Nici mai mult, nici mai puţin el îi reaminteşte lui Seplecan că se cuvine să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al administraţiei judeţene, având în vedere că a pierdut susţinerea PNL: „Mihai Seplecan nu mai reprezintă, în urma votului masiv al BPJ din 16.10.2015, Patidul Național Liberal în funcția de Președinte al Consiliului Județean Cluj şi îi cer să demisioneze urgent. Să prezint scuze clujenilor pentru că dl. Seplecan a ajuns în poziția de șef al administrației județene în primul rând datorită susținerii pe care eu i-am acordat-o multă vreme în partid”. Nicoară îl numeşte pe Seplecan traseist politic, pentru că acesta s-a lăudat că negociază cu UNPR, deşi este încă membru PNL, conducând Consiliul Judeţean cu mandat din partea PNL.

Scrisoarea lui Marius Nicoară:
PREZINT SCUZE CLUJENILOR PENTRU SUSȚINEREA POLITICĂ ACORDATĂ
DOMNULUI MIHAI SEPLECAN

Știu că a asuma o eroare făcută în trecut și, respectiv, a prezenta scuze alegătorilor și simpatizanților este un fapt poate mai putin obișnuit în politica din Romania.

Am reflectat îndelung asupra acestui gest deloc ușor pentru mine dar cred, nu lipsit de demnitate și onoare, de a recunoaște public greșeala de a-l fi susținut politic pe dl. Mihai Seplecan pentru funcția de Președinte Executiv al PNL-Cluj și, ulterior, de Președinte al Consiliului Județean Cluj, poziție care revenea ,,vechiului PNL-Cluj’’ după unificarea PNL-PDL de anul trecut. Conform legii, doar un consilier județean din lista celor aleși în 2012 putea fi ales Președinte al Consiliului Județean Cluj, în urma vacantării funcției, iar dl. Mihai Seplecan a fost la momentul respectiv singurul dintre consilierii judeteni liberali care și-a dorit poziția de șef al instituției obtinând sprijinul unor primari PNL. Dar aceasta nu este o scuză, nici pentru mine, nici pentru PNL-Cluj. Trebuia să fi făcut tot posibilul pentru a convinge un alt coleg consilier județean să candideze, dintre cei cu pregătire, experiență administrativă și integritate morală, în condițiile în care majoritatea politică era practic asigurată.

Îmi asum astăzi, în fața presei și implicit a locuitorilor județului Cluj, această eroare de evaluare politică, administrativă și morală a d-lui Mihai Seplecan și cer iertare clujenilor pentru greșeala de a fi dat un astfel de Președinte al Consiliului Județean. Am făcut acestă greșeală chiar împotriva unor colegi liberali cu experiență în partid, care mi-au semnalat în repetate rânduri că dl. Mihai Seplecan nu are nici pregătirea necesară, nici experiența administrativă, nici profilul moral pentru a onora înaltele funcții în care a fost investit în PNL și în administrația publică. Dl. Mihai Seplecan s-a dovedit într-adevăr un traseist politic, fără nici o ocupație profesională și fără nici o realizare individuală în afara politicii de partid, condus doar de gândul de a obține funcții pe baza susținerii partidului din care face parte la un moment dat.
Menționez că eu nu l-am atacat niciodată personal făcând acum doar evaluări referitoare la competențe politice și profesionale.

Când, cu zece ani în urmă, tânărul Seplecan venea din formațiunea extremistă PRM și îmi cerea sprijinul pentru o carieră politică în PNL, am considerat că, la vârsta lui de atunci, eroarea primei sale opțiuni politice poate fi trecută cu vederea iar tinerilor trebuie să li se dea și prima și a doua șansă. L-am susținut politic, așa cum am susținut și alți tineri în partid. Astăzi, dl. Mihai Seplecan ne spune că va candida în 2016 din partea UNPR, partid aflat în alianță cu PSD, jignind sistematic conducerea PNL-Cluj și oamenii care l-au susținut. Nimic din ceea ce face în prezent la Consiliul Județean Cluj nu arată că ar avea experiența administrativă și înțelepciunea de a învăța pe parcurs, necesare unor bune performanțe la conducerea județului. Am considerat, împreună cu colegii mei din vechiul PNL și din vechiul PDL, astăzi unificate în marele PNL, să punem definitiv punct acestei legături între Partidul Național Liberal și dl. Mihai Seplecan.
În aceste condiții, nu îmi rămâne decât să anunț încă o dată public că dl. Mihai Seplecan nu mai reprezintă în urma votului masiv al BPJ din ( 16.10.2015) Patidul Național Liberal în funcția de Președinte al Consiliului Județean Cluj, să îi cer să demisioneze urgent și să prezint scuze clujenilor pentru că dl. Seplecan a ajuns în poziția de șef al administrației județene, în primul rând datorită susținerii pe care eu i-am acordat-o multă vreme în partid.

Senator Marius Nicoară

Co-preşedinte al PNL Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.