Închide

Scade preţul apartamentelor noi din Cluj. Care e tendinţa şi cu cât îţi cumperi casă

Economie by Actual de Cluj - apr. 23, 2014 0 468

Preţul apartamentelor noi din Cluj-Napoca scade tot mai mult, relevă o analiză imobiliare.ro: sunt mai ieftine cu peste 8% în ultimul an. În schimb, preţul apartamentelor vechi a crescut puţin, cu 0,8%.

În Cluj Napoca, preţul mediu al locuinţelor a crescut în martie faţă de februarie cu 3,8%, la 895 de euro şi a scăzut cu acelaşi procent faţă de luna similară din 2013. Evoluţia a avut la bază o creştere de 1% pe segmentul locuinţelor vechi şi de 5,6% pe cel nou. Faţă de anul trecut, locuinţele vechi din Cluj Napoca sunt mai scumpe cu 0,8%, în schimb cele noi sunt cu 8,3% mai ieftine, arată imobiliare.ro.

imobiliare

Preţul mediu al apartamentelor din cinci dintre cele mai importante oraşe din ţară, inclusiv Bucureşti, a crescut în luna martie pentru a treia lună consecutiv, însă per total, nivelul se menţine sub cel din perioada similară a anului trecut.

„După un trimestru întreg de scumpiri, diferenţa de preţ faţă de perioada similară din 2013 s-a îngustat considerabil, situându-se sub o marjă de 5% în toate marile oraşe ale ţării – pentru apartamentele noi şi vechi deopotrivă. Chiar mai mult decât atât, există categorii de apartamente unde pretenţiile proprietarilor sunt mai mari acum decât anul trecut”, se arată în comunicat.

În Bucureşti luna martie a adus creşteri ale preţului mediu (apartamente noi şi vechi) cu 1,9%, de la un nivel de 1.058 de euro pe metru pătrat la 1.078 de euro pe metru pătrat. Faţă de perioada corespunzătoare din 2013, preţul se situează cu 2,7% mai jos. Unităţile locative din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,7% în ultima lună (de la 991 la 998 de euro pe metru pătrat) şi sunt cu 3% mai ieftine decât în primăvara anului trecut. Locuinţele noi, pe de altă parte, au înregistrat în martie un plus de 3,3%, de la 1.163 la 1.201 euro pe metru pătrat, preţul mediu solicitat în prezent fiind cu 4% mai mic decât cel din urmă cu un an.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu