Închide

Când se deschide cea mai mare clădire de birouri din Cluj

EconomieTop News by Kristina Reştea - apr. 22, 2014 0 2427

 

Sursa foto: The Office

Sursa foto: The Office

Lucrările pentru prima etapă a ansamblului The Office, construit pe fosta platformă a fabricii Tricotaje Someșul, se apropie de finalizare. Luna viitoare, dezvoltatorii de la New Europe Property Investments (NEPI) și Ovidiu Şandor livrează pe piaţă prima fază din proiectul The Office, adică 19.000 mp de birouri. Încă neocupate. Aceasta este cea mai mare suprafață de birouri (într-o singură clădire) realizată la Cluj în ultimii ani.

Cei doi parteneri își inaugurează la jumătatea lunii mai (în jurul datei de 14) prima fază din proiect, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții dezvoltatorilor. Lucrările pentru etapa a doua de proiect încep în această lună și vor fi finalizate până în toamna anului 2015. Gradul de ocupare anunțat a rămas la același nivel de câteva luni: aproximativ 35% din suprafaţă este acoperită prin contracte. Pe baza negocierilor în derulare, dezvoltatorii și-au stabilit însă un target de 70% grad de ocupare la momentul inaugurării. Printre primii chiriaşi se numără Three Pillar, Deloitte şi Lunchbox. „Inaugurăm clădirea cu 75% grad de ocupare, cu servicii funcționale și chiriași în curs de amenajare a birourilor”, a precizat Daniel Crainic, reprezentant al dezvoltatorilor.

Lucrările la proiectul The Office, ridicat pe fostul amplasament al fabricii Tricotaje Someşul de pe Bd. 21 Decembrie, au demarat în februarie 2013. Proiectul va fi finalizat în întregime până în 2016, când va avea o suprafaţă închiriabilă totală de 54.000 mp, în trei etape: faza 1, 19.000 mp (livrată în 2014), faza 2 – 18.000 mp (termen de livrare în 2015), faza 3 – 17.000 mp (termen de livrare în 2016).

Cele mai importante proiecte cu termene de livrare anunțate pentru 2014 sunt United Business Center (construit pe malul lacului din Gheorgheni, în vecinătatea Iulius Mall, de același dezvoltator ieșean, Iulius Group) – 10.000 mp și etapa a doua din cadrul Liberty Technology Park – 11.200 mp de spaţii închiriabilie, până la final de an. Lucrările pentru clădirea de birouri de zece etaje din Gheorgheni sunt în desfășurare de câteva luni, în vreme ce faza a doua din proiectul dezvoltat pe fosta platformă a fabricii Libertatea din zona gării urmează să înceapă în această primăvară. Cele mai mari clădiri de birouri operaționale în oraș au în jur de 10.000 mp (Sigma, Power Business Center, Maestro, Cluj Business Center).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.