Închide

Scade numărul accidentelor mortale din Cluj, infracțiunile cresc cu 10%, numărul amenzilor ajunge la 68.600 într-un an

Actualitate by Actual de Cluj - mai 25, 2017 0 244

Numărul accidentelor mortale de circulație scade sensibil în Cluj, conform unei evidențe a Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Astfel, anul trecut numărul accidentelor grave a scăzut cu aproape 5% față de 2015, iar numărul persoanelor decedate în aceste accidente a scăzut cu 15%. În schimb numărul infracțiunilor rutiere a crescut cu aproape 10%, numărul amenzilor a ajuns la peste 68.600 – și aproape 6.000 de permise de conducere au fost suspendate ori anulate.

Infracţiunile contra patrimoniului reprezintă peste 55% din totalul infracţiunilor înregistrate anul trecut în Cluj. Furturile reprezintă cel mai important segment infracţional al categoriei, aproape 70%, în scădere cu 8,6% față de anul precedent. Furturile din buzunare, genți și poșete sunt jumătate dintre infracțiunile stradale sesizate.

Cât privește infracţiunile economice de anul trecut, acestea au scăzut substanțial, cu 16%. Peste 73% dintre cauzele penale de evaziune fiscală sunt, așa cum e de așteptat, în agricultură și alimentație, construcţii, industria lemnului şi transporturi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu