Închide

Cine credeați că-l ține treaz în Parlament pe Goțiu?

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 25, 2017 0 691

Senatorul USR-ist Mihai Goțiu (foto dreapta) doarme mereu prin ședințele de plen,  iar câteodată, câte un coleg se mai amuză pe seama lui și-l și filmează. Deși a fost surpins în mai multe rânduri picotind, el nu dă semne că ar conștientiza problema. Dimpotrivă, ultima oară când a fost filmat dormind – se discuta chiar pe marginea bugetului național – a replicat îngâmfat pentru o televiziune că-l obosește procedura adoptării bugetului, care ar fi, oricum, o cacealma. Și că da, o să mai doarmă, când o să i se pară plictisitor.

Cam cât cheltuie Goțiu ca să doarmă când îi vine

Mihai Goțiu este unul dintre cei 4 vicepreședinți ai Senatului (ales conform algoritmului politic, nu pentru că ar fi avut el vreun merit), iar salariul net pe care-l încasează în fiecare lună este de 16000 de lei net (față de un senator fără funcție care primește doar vreo 6000 de lei).  Pe lângă acest salariu, Goțiu mai primește suma forfetară (care-i asigură cheltuielile din Cabinetul Parlamentar – aproximativ 10.000 de lei). Pe lângă angajații din propriul cabinet,  Goțiu mai dispune la cabinetul de vicepreședinte de patru consilieri și de un șef de cabinet, plătiți fiecare cu salarii de peste 4000 de lei net. Senatorul Goțiu mai are, în calitatea sa de vicepreședinte, două mașini cu șoferi, care sunt la dispoziția sa 24 din 24 de ore.  Ceilalți parlamentari clujeni spun că în fiecare luni, când pleacă din Cluj spre București, Goțiu îi oripilează pe pasagerii cursei Tarom cu sforăitul, iar cei care-i sunt colegi au ajuns să se simtă rușinați de atitudinea și comportamentul său.

Dohotaru l-a ținut treaz pe Goțiu în ședința de ieri

Ieri a avut loc o ședință de plen în care s-au reunit atât senatorii cât și deputații, iar Goțiu a ațipit de-a binelea pe la punctul de pe ordinea de zi în care se decidea numirea unui vicepreședinte la nivelul Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară. Noroc că era ședință de plen reunit (deputați plus senatori), astfel că USR-istul clujean Mihai Goțiu a avut noroc cu mai tânărul său coleg, deputatul clujean Adrian Dohotaru (foto stânga). Din filmare se vede cum Dohotaru se mișcă agitat și-l și atinge pe Goțiu cu mâna, în câteva rânduri. Goțiu ațipește, își revine, apoi iar ațipește, efortul său de a rămâne treaz fiind cât se poate de evident.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.