Închide

Săptămâna cu locurile de muncă scoase în târg la Cluj. Vezi câte posturi sunt disponibile şi în ce domenii se fac angajări

Economie by Kristina Reştea - apr. 22, 2018 0 363

Agentia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Munca Cluj a organizat vineri o bursă a locurilor de muncă. Din totalul de 320 persoane participante, 32 au fost selectate pentru angajare. Tot în această săptămână, un târg de cariere cu peste 100 de angajatori s-a derulat timp de patru zile.

Evenimentul AJOFM s-a adresat celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau celor care vor să se orienteze ori reorienteze profesional. Reprezentanţii instituţiei spun că în acest fel se doreşte corelarea cererii şi ofertei de forţă de munca. „Obiectivul principal al Bursei Locurilor de Muncă îl reprezintă creşterea gradului de ocupare, prin interacţiunea dintre angajator si solicitant. La eveniment au participat angajatori care propun locuri de muncă din domenii diverse”, au transmis oficialii instituţiei. Din numărul total de 312 locuri de muncă vacante, destinate tuturor categoriilor de persoane din evidenţa agenţiei, 106 sunt destinate persoanelor marginalizate.
Din totalul de 320 persoane participante, au fost selectate 32 de persoane în vederea angajării. La bursă a fost prezentă şi Sectţia de femei a Penitenciarului de Maxima Siguranta Gherla. De asemenea au fost identificaţi doi angajatori care doresc să încheie contracte de ucenicie.

Conform datelor agenţiei naţionale, din 18 aprilie, în Cluj se înregistrează în această perioadă 1053 de locuri de muncă vacante.

 

Tot în această săptămână, dar pe parcursul a patru zile (17-20 aprilie), a avut loc un târg de locuri de muncă pregătit de o organizaţie privată. Potrivit organizatorilor, aici s-au înscris peste 120 de companii și organizații. Târgul de Cariere s-a desfăşurat la Sala Polivalentă și a fost împărțit în două secțiuni: Cluj Global și Cluj IT, dedicat exclusiv domeniului-vedetă al momentului la Cluj. Organizatorii estimau un număr total de 5.000 de
locuri de muncă, programe de internship și voluntariat. În afară de cei din IT, au participat companii din domenii de activitate ca Auto și Automotive, Inginerie, Tehnică, Call Center, Servicii, Turism, Retail, Financiar-Bancar, Audit, Media, Consultanță, HR, Shared Services, Energie, Telecomunicații, Farmaceutic sau Transport. Ofertele vizează atât poziții new-entry, cât și middle-management, la care se adaugă programe de internship și de voluntariat.

 

Sursa foto: Târgul de Cariere

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.