Închide

Șantierul de pe strada Eroilor din Florești este la 60-70%. Primarul Pivariu: „Am fost aproape zilnic pe teren pentru a depăși obstacolele. În mod normal, dacă nu se va întâmpla nimic neprevăzut, ar trebui ca până de sărbători să fie finalizată lucrarea”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 22, 2022 0 93

Șantierul care pune care afectează cel mai tare traficul din comuna Florești, cel de modernizare a străzii Eroilor, este la 60-70%, a arătat primarul Bogdan Pivariu. Acesta a estimat că, până la sărbători, lucrările vor fi finalizate.

 

„În acest moment grăbim lucrările pe Eroilor. Vreau să spun că ieri și azi-noapte s-au finalizat lucrările într-o etapă. Este vorba de acele tuburi introduse care au ajuns să se unească din partea dinspre Drumul Național spre Cetatea Fetei. Astăzi intrăm într-o nouă etapă pe strada Eroilor, în care să zicem că ieșim la suprafață. Stadiul lucrărilor finalizate este de 60-70%. Ce a fost mai greu a trecut. S-a lucrat zi și noapte și s-a lucrat foarte bine. A fost un disconfort, care încă există. A fost acel pod de la Dumitru Mocanu care a dispărut. Lucrurile înaintează într-un ritm foarte alert. Am fost aproape zilnic pe teren pentru a depăși obstacolele. În mod normal dacă nu se va întâmpla nimic neprevăzut ar trebui ca până de sărbători să fie finalizată lucrarea”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul din Florești, Bogdan Pivariu.

Proiectul de modernizare a străzii Eroilor din Florești a fost inceput în timpul mandatului fostului primar Horea Șulea, șantierul a fost sistat mai apoi și s-a reziliat contractului, după care noua administrație a refăcut proiectul și a obținut finanțare pentru lărgirea arterei la trei benzi de circulației, după modelul străzii Bună Ziua din Cluj-Napoca. Astfel, artera va fi lărgită la 3 benzi de circulație, două din DN 1 spre Cetatea Fetei și una în sens invers.Contractul fusese estimat la peste 8,5 milioane lei și o durată de 7 luni. Având în vedere scumpirile de pe piața construcțiilor dar și cele de pe piața energiei, indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost actualizați, la circa 14 milioane lei. De lucrări se ocupă asocierea Lukacom Invest SRL (Leader) și Wizland Construct. Lukacom a mai deținut contracte cu Primăria Florești, pentru deszăpezirea comunei, pentru amenajarea parcului Poligon etc. Șantierul de modernizare a fost început în luna mai.

Strada Eroilor ȋn proiectul revizuit va avea:

👉- Trei benzi
👉- Trotuare late de o parte şi de alta a tramei stradale
👉- Va avea piste de biciclete
👉- Perdea verde de arbori de-a lungul lungimii străzii
👉- Aspect modern cu treceri de pietoni evidenţiate şi suprailuminate LED
👉- Va fi prima stradă smart din Floreşti

sursă foto: Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu